İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Yunan Başbakanı Miçotakis Arasında Görüşme

TAKİP ET

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Yunanistan'a yaptığı ziyarette Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Atinalı mevkidaşı ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Başkan İmamoğlu, Bakoyannis'i İstanbul'da konuk ettiklerini hatırlatarak iki şehir arasındaki tarihi, kültürel, ekonomik ve insani ilişkilerin geliştirilmesi için iki belediye arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı.

İki ülke arasında iyi niyet ve ortak akıl bulunduğu sürece Türk-Yunan ilişkilerinde çözülemeyecek bir sorun olmadığını belirten İmamoğlu, Atina  ve İstanbul'un bir barış köprüsü haline getirmek istediklerini söyledi.

Türk Yunan Dostluüu, Tarih ve Coğrafyanın Dayattığı Bir Zorunluluktur

"Ege, Akdeniz ve göç meselesi gibi bölgeyi ilgilendiren tüm konularda Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olmadığı ya da sadece birinin olduğu bir çözüm masası, çözüm masası olmaz. Ortak sorunların çözümü ortak masa ile mümkündür" diyen İmamoğlu, "İstanbul ve Atina, Türkiye ve Yunanistan arasında dostluk, bir tercih değil, tarih ve coğrafyanın bize dayattığı bir zorunluluktur" şeklinde konuştu.

"Gelecek, başımıza gelmesini beklediğimiz şey değildir, başımıza gelmesini sağladığımız şeydir" diyen Atina Belediye Başkanı Bakoyannis, iki şehir arasındaki diyalogun iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Görüşmelerin ardından İmamoğlu ve Yunan mevkidaşı Bakoyanni, Monica Bellucci'nin "Maria Callas: Mektuplar ve Anılar" adlı monologunu izlemek üzere Herod Atticus Odeon tiyatrosuna geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Yunan Başbakanı Miçotakis Arasında Görüşme