İBB Başkanı İmamoğlu: Millet Kimin Hırsız, Yalancı Olduğunu Sandıkta Tescil Etti

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Kurum ve Erdoğan'ı hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi- Söğütlüçeşme Metro Hattı'nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"5 Yılda 65 km Metro Yaptık"

"25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar. Karşılaştırma imkanı olmadığı için kendi kendilerini biraz da metro şampiyonu ilan ederler. 2019'da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti. Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz 5 yılda tam 65 kilometre metro yaptık. Yani bizden önce 25 yılda yapılan metronun yarısından fazla metroyu sadece 5 yılda yaptık. Bu çok değerli başarıdır."

"Millet Kimin Hırsız Olduğunu Sandıkta Tescil Etti"

"Millet kimin hırsız, yalancı olduğunu sandıkta tescil etti. Hem de 806 bin kere bunu sandıkta tescilledi. Kendilerini milletin üstünde görenlere milleti aldatmaya kalkan 806 bin demokrasi dersi, tokadıydı. Ama hala milleti aldatmaya kalkıyorlar. 31 Mart vatandaşı kandırmayı marifet sayanlara vatandaşa saygı duymayanlara hep birlikte ders verme günüdür. Bunu unutmayınız. Hep birlikte ders vereceğiz. 5 yıl boyunca biz onlara belediyecilik dersi verdik. 31 Mart’ta da siz onlara herhalde ciddi bir demokrasi dersi vereceksiniz öyle görüyorum. Bunun o meşalesini Sancaktepe yakmalıdır. Tabii ki bize oy verenlere metro yapacağız. Ben o sözü ona ait bir söz gibi ayıpladım. Ama anlıyorum ki bugün sayın Cumhurbaşkanı da gitti aynı şeyi söyledi. Bu bir kötü anlayış. Biz bu anlayışa da son veriyoruz. Sultanbeyli'ne, Sancaktepe'ye, Çekmeköy'e."

ibb istanbul büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu sandık söğütlüçeşme metro murat kurum