İBB Bisikletler İçin Kapalı Park Alanları Yapmaya Başladı

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bisikletler için kapalı park alanları yapmaya başladı.

Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin birçok noktasında bisikletler için güvenli park alanları yapıyor.

Birçok noktaya şimdiden kurulan park yerleri öncelikle aktarma merkezlerine konulacak. Söz konusu park alanları en çok 10 bisikleti barındıracak.

Bisiklet park alanına ilişkin Milliyet'ten Gülden Çoktan'a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, "Park yerleri dışarıdan bakıldığında kutu gibi görünüyor. Girişleri İstanbulkart ile olacak. Örneğin Kadıköy Meydanı’na bisikleti ile gelen vatandaşımız, İstanbulkart ile kapısını açacak ve bisikletini park edebilecek" ifadelerini kullandı.

Park alanlarının okul çevrelerine de yerleştirileceğini belirten Cihan, "50 tane tamir istasyonumuz var. Bir ay sonra belirlenen noktalara konulacak. Vatandaşımız, ücretsiz olarak bu istasyonlardan yararlanacak. Paylaşımlı olarak sadece 3 bin bisiklet var. Bu sayının 20 bin olması, sistemin tüm kente yayılması gerekiyor. Metrobüsten inip otobüse bindiğinizde aktarma indirimi alınıyorsa aynı şekilde bisiklete binip ardından otobüse binildiğinde de bir aktarma indirim sistemini çok yakında hizmete alacağız" şeklinde konuştu.

İBB Haber, projeyi resmi Twitter hesabından "İBB, İstanbul’un merkezi noktalarına kapalı bisiklet park alanı yapıyor. Sizce nasıl olmuş?" ifadeleriyle duyurdu.

İBB Bisikletler İçin Kapalı Park Alanları Yapmaya Başladı ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi