İBB'de Terör İltisaklı Kaç Kişi Var?

TAKİP ET

AKP'li Bakan Soylu İBB'de yüzlerce terörist çalıştığını iddia edeli aylar oldu.

Aralık 2021'de AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde terör kaydı olan 557 kişi olduğunu iddia etmişti. 

Bunun ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB'de 15 bin kişinin işten çıkarılarak terör örgütüyle iltisaklıların da aralarında olduğu 45 bin kişinin işe alındığını öne sürmüştü. Bunun ardından 26 Aralık 2021'de İçişleri Bakanlığı, İBB hakkında özel teftiş başlattı.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre o teftiş 9 aydır sürüyor ve "O günden beri ses çıkmıyor." Başlatılan özel teftişe dair ne bir açıklama yapıldı ne de İBB'deki "terörist" sayısına ilişkin bir bilgi verildi.

İBB'de Kaç Terörist Var?

2019 yılından sonra İBB'de işe alınan 12 bin 441 kişi için Büyükşehir tarafından arşif araştırması istendi. İBB'nin arşiv araştırması talebine 8 bin 428 kişi için yanıt verildi. 43 kişinin arşiv araştırması verisinde terörle iltisaklı bir dava ve soruşturmanın bulunduğu, 28'inin soruşturma veya davasının sürdüğü, 15'inin cezasının ise ya kesinleştiği ya da ertelendiği öğrenildi. Ayrıca bu kişilerden 3'ünün İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı'na getirilmesinden önce İBB'de işe alındığı tespit edildi.

ibb soylu terörle iltisaklı kaç kişi var