İBB'den İnce'ye Dudullu-Bostancı Metrosu Tepkisi: İhale İmamoğlu'ndan Önce Yapıldı

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Dudullu-Bostancı Metrosu'nu Kolin'in yaptığını ve açılışını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığını iddia etmesi üzerine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'den açıklama geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Dudullu-Bostancı Metrosu’nu Kolin’in yaptığını ve açılışını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığını iddia etmesi üzerine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’den açıklama geldi.

“İhale İmamoğlu’ndan önce yapıldı”

Gökce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, metronun ihale sürecinin 2015 yılında Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olmadan önce tamamlandığını ve Kolin’in de içinde bulunduğu bir konsorsiyumun ihaleyi kazandığını belirtti.

“Finansman İmamoğlu tarafından sağlandı”

Gökce, metronun yapımının 2018 yılında finansal kaynak bulunamadığı için durdurulduğunu ancak 2020 yılında İmamoğlu’nun tasarrufuyla işlerin tekrar başlatıldığını ve 2022 yılında Eurobond ihraç edilerek finansmanın sağlandığını kaydetti.

Gökce, metronun 2022 Aralık sonunda işletmeye hazır hale getirildiğini ve 6 Ocak 2023’te resmi törenle hizmete açıldığını hatırlattı. Gökce, metronun 3,5 milyon insana hizmet ettiğini ve saatte 50 bin yolcu taşıdığını da vurguladı.

Gökce, “Konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, eksik, yanlış veya hatalı bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz” ifadesini kullandı.

buğra gökce Muharrem İnce dudullu bostancı metrosu ekrem imamoğlu Kolin İnşaat ipek özkal sayan