İBB'den Metro ve Tramvay İşçilerine Yüzde 70 Zam

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile metro ve tramvay işçileri arasında toplu sözleşme imzalandı. İşçilerin maaşlarına bu yıl için yüzde 70 zam yapıldı. Grev kararı alan işçiler, anlaşma sonrası grevi iptal etti.

İstanbul’da günde yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet veren metro ve tramvaylarda çalışan işçiler, İBB ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya vardı. İşçileri temsil eden Demiryolu İşçileri Sendikası ile masaya oturan İBB, işçilere bu yıl için yüzde 70 zam vermeyi kabul etti.

ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

Independent Türkçe’nin haberine göre, zammın ardından brüt 15 bin 497 lira maaş alan işçilerin alacakları maaş brüt 26 bin 446 liraya, brüt 10 bin 588 lira maaş alan işçilerin ise 18 bin liraya yükseltildi. Ayrıca işçilere sosyal yardım, yemek yardımı, giyim ve koruyucu eşya yardımı gibi ek ödemeler de yapılacak.

GREV KARARI İPTAL EDİLDİ

Toplu sözleşme imzalanmadan önce greve hazırlanan işçiler, anlaşma sonrası grev kararını iptal etti. Olası bir grevin, 15 milyondan fazla İstanbullunun yaşadığı ve dünyanın dört bir yanından gelen turisti ağırlayan İstanbul’daki hayatı kilitlenme noktasına getireceği öngörülüyordu.

ibb istanbul büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu metro işçi grev Zam