İBB'den 'Uyuşturucu Taşıyan İBB Cenaze Aracı' İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Uyuşturucu Taşıyan İBB Cenaze Aracı" iddiasıyla yapılan haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin haberine göre Adana'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracında 144 kilogram esrar yakalandı.

Olaya ilişkin Adana'da 2, Diyarbakır'da 1 şüpheli gözaltına alındı.

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada habere konu olan aracın 2018 yılında yapılan ihaleyi kazanan Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne ait olduğunu ve gözaltına alınan B.S. ve E.E. adlı şoförlerin aynı şirketin çalışanı oldukları belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

İBB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İBB, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen İstanbullulara ücretsiz taşıma hizmeti sunuyor. Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır.

Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketine aittir.  Aracı kullanan B.S VE E.E adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir."

ibb istanbul büyükşehir belediyesi Uyuşturucu taşıyan cenaze aracı iddiasına ilişkin açıklama