İBB Gıda Konseyi Başkanı: Ne Süt Dağıtmaktan Ne de Burs Vermekten Vazgeçeceğiz

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Konseyi Başkanı Gökhan Günaydın belediye olarak önlerine çıkarılan engelleri anlattı. Günaydın, "Sayıştay, İBB yapınca 'uygun değildir' diyor" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Konseyi Başkanı Gökhan Günaydın, İstabul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin nasıl engellediğini aktardı.

Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 tarihinde İBB Başkanlığı seçimini kazanmasına rağmen seçimler AKP'de öne çıkan bazı isimlerin baskısyıla yenilenmek zorunda kalmıştı. İmaoğlu seçimi yeniden kazandı ancak hükümetin İBB üzerinde baskısı devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık koltuğunu oturmasından bu yana AKP hükümetinin İBB'nin hizmetlerinin engellenmesiyle karşı karşıya kalıyor. Süt ve ekmek dağıtımı, metro inşaatı ve üniversite öğrencilerine burs öne çıkanlar. 

DW Türkçe'nin programına katılan Gökhan Günaydın, İBB Gıda Konseyi Başkanı konu hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Elektrikli araçlarımızı Adalar'a halkına tanıttık. Efendim dediler ki ruhsat vermeyeceğiz. Kamuoyunun haklı baskısı ile geri adım atmak zorunda kaldılar. Pandemi döneminde ekmek dağıtıyoruz. Dağıtılan ekmeklere polis engel olmaya gayret gösteriyor. İBB Meclisi'nden büfe sayısını arttırmaya yönelik karar çıkartamıyoruz. Yani AKP ve MHP çoğunluğu buna engel olmaya çalışıyor. Arkasından mobil araçlarla ekmek dağıtmaya çalışıyoruz ve bakın tarım bakanlığı 2 gün sonra genelge yayımlıyor. "Hijyene aykırıdır bunları engelleyeceğiz." diye.

İBB müdahalelerin bunlarla da sınırlı olmadığına işaret ediyor. Kamu bankalarından kredi alamayan İBB dışarıya borçlanmıştı. İBB son olarak Sayıştay tarafından kamu ihale kanununa aykırı şekilde süt dağıtmak ve üniversite öğrencilerine burs vermekle suçlandı.

Günaydın, kamu ihale kanununa göre tüketiciyi desteklemek adına üretici birliklerinden ihalesiz süt alınabildiğini bugüne kadar çocuklara 8,5 litre süt dağıtıldığını ifade etti.

ibb gökhan günaydın süt burs istanbul hükümet