'İBB Haber ve Büyükşehir Çalışıyor Hesaplarını Yöneten Ümit Kaya, AKP'li İBB Adayı Murat Kurum ile Anlaştı' İddiası

TAKİP ET

"İBB Haber" ve "Büyükşehir Çalışıyor" hesaplarını yöneten Ümit Kaya'nın, AKP'li İBB adayı Murat Kurum ile anlaştığı iddia edildi.

"İBB Haber" ve "Büyükşehir Çalışıyor" hesaplarını yöneten Ümit Kaya'nın, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum ile anlaştığı iddia edildi.

Söz konusu hesapların İmamoğlu ile ilgili haberler paylaştığı görüldü. Ümit Kaya'nın halihazırda İBB çalışanı olduğu biliniyor.

AKP'li İBB adayı Murat Kurum’un ekibinin, iddiayı ortaya atan gazeteciyle konuştuğu ve hesabın kendileriyle hiç alakası olmadığı, stratejik olarak da böyle bir işe girmeyecekleri ifadesinde bulundukları öğrenildi. Kurum'un ekibinin ulaştığı gazeteci ise şunları kaydetti:

 

 

İBB Haber, Ekrem İmamoğlu hakkında sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı:

"İBB Haber, Eylül 2019’dan bugüne İstanbul’un sorunlarını ve umutlarını hak, hukuk ve adalet temelinde dile getirmeyi ilke edinmiş bir haber kanalıdır. Bugüne dek zor koşullarda nöbetini tuttuğumuz bu kavramların içi, karanlık ve organize bir koltuk sevdası yapılanması tarafından -adeta yemin edilmişçesine- boşaltılmaya başlanmıştır.

Bunun en önemli örneğini Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda yaşadık. İBB Haber olarak bu süreçte parti içi çekişmelerin ve koltuk kavgalarının bir parçası haline getirilmek istensek de buna izin vermedik. Genel başkan değişimi sonrasında ise kamuoyunun gözü önünde Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik kesintisiz devam eden organize itibar suikastine üzüntüyle şahitlik ettik.

İstanbul’un kaynaklarını adeta bir ahtapot gibi saran, kendilerine biat etmeyen herkese karşı öfke kusan zihniyet bizim şahsımıza karşı bir güvenlik tehdidi olmakla beraber bizden çok daha önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir tehdit haline gelmiştir. İBB Haber olarak İstanbul’u saran bu organize kötülükten uzak olduğumuzu sizlere bildirmek isteriz. Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır. Bundan sonraki süreçte mücadelemiz adeta bir adalet yürüyüşü bir adalet arayışı olarak devam edecektir."

murat kurum akp ibb adayı