İBB Halen i-Taksi Sistemine Entegre Edilmeyen 150 Havalimanı Taksisinin Ruhsatını İptal Etti

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havalimanında çalışan 150 taksinin çalışma ruhsatını iptal etti.

Kurban Bayramı öncesinde İstanbul Havalimanı'nda çalışmakta olan 700 taksiden 397'sinin çalışma ruhsatı, taksimetre entegrasyonu gerçekleştirilmediği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya alınmıştı.

İBB ve İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcileri arasında uzlaşma sağlanmış, entegrasyonlarını yaptırana kadar bu taksilerin çalışma ruhsatları yeniden aktif hale getirilmişti.

Büyükşehir Belediyesi bugün aldığı kararla birlikte uzlaşma sağlanmasına rağmen taksimetrelerinin i-Taksi uygulamasına entegrasyonunu halen gerçekleştirmeyen 150 taksinin çalışma ruhsatını askıya aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri "Entegre için bir uzlaşma sağlandı. Aradan beş gün geçmesine rağmen entegre olmadılar, 150'si iptal edildi. Uygunluk belgeleri olmadığı için ruhsatları iptal edildi" derken,  İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, "Bize süre verdiler. Bu süre zarfında entegrasyomuzu peyder pey tamamlıyoruz. Karşılıklı görüşmeler devam etmesine rağmen süre bitmeden bu kararı aldılar. Yarın seçimli kongrem var. Bu konular bizi yıpratmaktadır" ifadelerini kullandı.

İBB Uzlaşmanın Üstünden 5 Gün Geçmesine Rağmen i-Taksi Sistemine Entegre Olmayan 150 Taksinin Ruhsatını İptal Etti