İBB Kararı Yürürlüğe Giriyor: Yabancı Uyruklular Toplu Taşımayı Bayramlarda Ücretsiz Kullanamayacak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla milli ve dini bayramlarda ücretsiz toplu taşıma hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabilecek. Yani turistler ve yabancı uyruklular milli ve dini bayramlarda ücret ödemeye devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce katıldığı bir programda "Düzensiz göçmen parasıyla binecek, ben onlara ücretsiz geçme hakkını vermedim" demişti.

Büyükşehir Belediyesi'nin kararı uyarınca Ekim ayından itibaren yabancı uyruklular toplu taşımayı milli ve dini bayramlarda ücretsiz olarak kullanamayacak.

İstanbulkart'ın artık bir kredi kartı gibi kullanılabilir hale geldiğini, büyük miktarlarda paranın İstanbulkartlara yüklendiğini ve İstanbulkartların kredi kartı gibi koruma altına alınması gerektiğini belirten BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, "Kredi kartınızı kaybettiğimizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkartı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz. Ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık’tan sonra kullanıma kapatılacak" dedi.

Karar Ekim ayı ile birlikte yürürlüğe girecek ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olduğu günlerde bundan yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabilecek. Yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda turistler ve göçmenler İstanbul'da toplu taşıma araçlarına ücretsiz binemeyecek.

ibb kararı yürürlüğe giriyor yabancı uyruklular toplu taşımayı bayramlarda ücretsiz kullanamayacak ekrem imamoğlu