İBB Meclisi'nden Hatay'a Deprem Yardımı: 62 Milyon 500 Bin Lira Sevk Edilecek

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 6 Şubat'taki depremlerden zarar gören Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne 62 milyon 500 bin lira nakdi yardım sağlanması için protokol imzalanmasını oy birliğiyle onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi nisan ayı toplantısının ikinci oturumunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne mali yardım talebi teklifini içeren komisyon raporu görüşüldü. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremler sonucunda Hatay’da meydana gelen yıkımların olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması, kentin yeniden imarı için hızlıca mekansal ve stratejik kararların verilmesi ihtiyacının ortaya çıktığı belirtilen rapor, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’un başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

Bin geçici konut ve altyapı malzemesi

Meclis’te onaylanan rapora göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi personeline bin geçici konut yapılması ve buna ilaveten içme suyu depo yapım, bakım ve onarımı, içme suyu şebekelerinin onarımında kullanılmak üzere malzeme temini, kanalizasyon şebekelerinin onarımında kullanılmak üzere malzeme, elektrik tesislerinin bakım ve onarımında kullanılmak üzere malzeme temini için toplam 62 milyon 500 bin lira nakdi yardımın sağlanması kararlaştırıldı. Bu amaçla Hatay Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalanması için İBB Başkanı’na yetki verildi.

Deprem felaketinin izleri silinecek

Raporda, deprem felaketinden sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mekansal imkanlarının zarar gördüğü ifade edilerek, personelin büyük bölümünün sosyal ve fiziksel olarak plan çalışmalarında görev alamayacak duruma geldiği kaydedildi. Raporda ayrıca, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün il genelindeki atık su arıtma tesislerinin, içme suyu isale hatlarının, kanalizasyon şebeke sistemlerinin ve elektrik tesislerinin depremden etkilendiği belirtildi. Raporda son olarak, İBB’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yapacağı nakdi yardımın kentin altyapısının iyileştirilmesine ve deprem felaketinin izlerinin silinmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

(AA)

ibb istanbul büyükşehir belediyesi hatay nakdi yardım deprem