İBB Meclisi'nde 2020 Faaliyet Raporu Onaylandı

TAKİP ET

İBB, 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu görüşmek için Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 Yılı Faaliyet Raporu'nu görüşmek için toplandı. İBB'nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu ret oylarının fazla çıkmasına karşın belediye kanuna göre 4'te 3 çoğunluk sağlanmadığı için hukuken onaylanmış kabul edildi.

Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplanan İBB'nin faaliyet raporunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sundu.

Yoksullukla mücadele için 1,2 milyar lira destekle 1,6 milyon haneye yardımda bulunulduğunu söyleyen İmamoğlu, "Suda yaptığımız toplam 4,6 milyar TL'lik indirimle aile bütçelerine dolaylı destekte bulunduk. İstanbul'un yoksul hanelerine yıllık 1.200 TL'den 16 bin 296 TL'ye kadar bütçe desteği sağladık. Ulaşıma sağladığımız 3,3 milyar TL'lik sübvansiyonla kent içi hareketlilikte atılım yaptık. 10 hatta başlattığımız inşaatlarla raylı sistemlere 13,2 milyar TL kaynak ayırdık" dedi.

İmamoğlu, yalnızca kişilere değil çevreye de önem verdiklerini belirterek geri dönüşüm ve katı atık teknolojilerine 3,8 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını açıkladı.

Ayrıca İmamoğlu, İstanbul'un 98 farklı noktasında 900 milyon liralık yatırımla su taşkını sorunlarını çözdüklerini de ekledi.

istanbul büyükşehir belediyesi ibb faaliyet raporu