İBB'nin Kasasından AKP'li İsimlere 79 Milyon Lira 'Burs' Verildi

TAKİP ET

AKP döneminde İBB kasasından AKP'li Rabia Kalender İlhan, Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Kan gibi isimlere milyonlarca lira "burs" verildi.

Türk gençleri, Üretici Fiyat Endeksi üzerinden faizlendirildiği için katlanarak yüz bin liranın üzerine çıkan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredisi borçlarını ödeyemedikleri için zor günler yaşıyor.

Buna karşın AKP'li isimlere 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından milyonlarca lira "burs" verilmişti. İBB kasasından bir avuç AKP'liye ödenen para, bugün yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin KYK kredi borcunu kapatmaya yetiyor.

İBB kasasından lira cinsinden ödenen kısmı yalnızca 1 milyon 602 bin 653 lira idi. Ödemelerin büyük çoğunluğu dolar cinsinden yapıldı. Ödenen 890 bin 65 dolarlık "burs"ların bugünkü kurla değeri 78 milyon liraya varıyor.

İBB iştirakı Metro İstanbul AŞ tarafından ödenen 890 bin 65 dolarlık miktarın yanı sıra doğrudan İBB tarafından 3 milyon 959 bin 733 dolar, 303 bin 105 euro ve 177 bin 553 sterlin para ödendi.

İBB iştirakı şirketler bu paraları alan Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavkçı Kan'a bu paraların geri ödenmesi için ihtarname yolladı. Uzlaşma sağlanamazsa İBB bu kişiler hakkında icra işlemi başlatacak.

istanbul büyükşehir belediyesi akpli isimlere vekillere burs 79 milyon lira Fatma Betül Sayan Kaya Ravza Kavakçı Kan Rabia Kalender İlhan