İBB'nin Sultanahmet Meydanı'nda Düzenleyeceği Ramazan Etkinliklerine Valilik ve Bakanlıktan Yasak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca Sultanahmet Meydanı'nda düzenleyeceği etkinlikler İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

İstanbul Valiliği'ne Ramazan ayı boyunca planlanan etkinlikler için bilgilendirme yazısı gönderildi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın 23 Mart’ta gönderdiği bilgilendirme yazısında, Sultanahmet Meydanı, Yenikapı Etkinlik Alanı, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı ve 36 ilçede gerçekleştirilecek etkinliklere yer verildi.

Daha önce belediye AKP yönetimindeyken Sultanahmet'teki etkinliklere izin vermekte bir beis görmeyen İstanbul Valiliği, bilgilendirmeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletti. Bakanlık ise Sultanahmet Meydanı bölgesinin tarihi alan olduğunu belirtti.

Bakanlık açıklamasında, “Kurulmak istenen stantların ve etkinlik sahnelerinin söz konusu meydanların çevresindeki 1 grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü ve algılanmasını olumsuz yönde etkilemesi, tarihi meydanlardaki yaya geçişinin daraltılması ve meydan çevresindeki kültür varlıklarına yaya erişiminin kısıtlanması nedeniyle uygun olmadığına karar verildi” denildi.

Valilik bu karara dayanarak İBB’ye izin vermedi.
 

ibb istanbul büyükşehir belediyesi sultanahmet meydanı sultanahmet ramazan etkinlikleri istanbul valiliği Kültür ve Turizm Bakanı