İBB'nin Ulaşıma Zam Teklifi UKOME'de Reddedildi

TAKİP ET

Akaryakıta zam üstüne zam gelirken artan maliyetlerden dolayı ulaşıma zam yapmak isteyen İBB'nin teklifi UKOME'de reddedildi.

İBB'nin bir teklifi daha UKOME'de iktidar engeline takıldı. AKP iktidarının yapısını değiştirmesiyle UKOME'de iktidar kanadı çoğunluk elde etti. Bununla beraber CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu teklifler UKOME'de kabul edilmez oldu.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve esnafın ulaşımda yüzde 50 zam talebiyle ikinci kez toplandı. Talep UKOME’de yine bakanlık temsilcilerinin oyuyla ikinci kez reddedildi.

Esnaf, akaryakıta her gün zam geldiği için toplu ulaşımda tekerleklerin durma noktasına geldiğini vurgulamıştı.

Akaryakıt Zamları Ulaşım Sektörünü Vurdu: 'Yakında Kimse Tekerlek Çeviremeyecek'


Ulaşım esnafı artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zam isterken konuya ilişkin konuşan iktidar yanlısı Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, "Petrol varil fiyatları yükseldi. Biz ulaşım sektörü olarak bu durumdan etkilendik. 24 Aralık'ta 11 lira olan motorin 20 lirayı geçti. Akaryakıta yüzde 100 zam geldi. Yedek parça ve işçiliğe yüzde 100 zam geldi. Biz mağduruz zam istiyoruz. Topladığımız ücretin yüzde 60-70'ni akaryakıta veriyor. Emekçi şoför arkadaşlarımız geçinemez noktaya geldi" dedi.

Zamlar Nefes Aldırmıyor: Akaryakıta Bir Zam Daha Geldi


Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, "Öğrenci yaşını mutlaka sınırlamamız lazım. Şu oranlar konusunda ne olursunuz anlaşın. Biz ortada kaldık. Burdan lütfen zam çıkması lazım" dedi.


ibb istanbul büyükşehir belediyesi ukome ulaşım ulaşıma zam Zam bakanlık yetkilileri