İBB Öğrencilere Powerbank, Termos, Bardak ve Nutuk Hediye Etti

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurtlarında kalan öğrencilere termos, bardak, powerbank ve Nutuk hediye edildi.

Muhbir'in haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurtlarında kalan öğrencilere Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından powerbank, bardak, termos ve Büyük Atatürk'ün kaleme aldığı Nutuk eseri hediye edildi.

Öğrenciler İmamoğlu'nun başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hediyelerini sosyal medyada Başkan İmamoğlu'nu etiketleyerek "Aşık olmayıp n'apalım" sözleriyle paylaştı.

Millet İttifakı Belediyeleri Barınamayan Öğrencilere Kol Kanat Gerdi

Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarındaki kapasite yetersizliği ve kira ücretlerinin yüksekliği nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilere yardımcı olmak için harekete geçen Millet İttifakı yönetimindeki Büyükşehir Belediyeleri, elde bulunan tüm sosyal tesisleri ve pansiyonları öğrencilere açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenciler için yurt yapımlarına hız verirken Ankara Büyükşehir Belediyesi ise daha hızlı davranarak öğrencilere belediyenin tasarrufundaki Şefkat Evleri'nin yanı sıra kiralanan birçok otel ve yurdu tahsis etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otel ve yurtlarda kalmak için ilk 3 günde 6 binden fazla başvuru yapıldığı bildirildi.

Başkan Yavaş ise sohbet ettiği öğrencilere "Ankara’daki bütün oteller, yurtlar veya yurt olabilecek yerlerin hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemizin elinde olan yerleri de tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Gençlerimizle bundan sonra da irtibatta olmaya devam edeceğiz. Çünkü belediye bir şehrin hem annesi hem de babasıdır. Anne ve babalarınız bizlere emanet etti sizleri. Bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kendi tasarrufunda bulunan sosyal tesisleri öğrencilere açtı. Büyükşehir'e ait Balçova'da bulunan Umut Atölyesi ve Karşıyaka'da bulunan Örnekköy sosyal tesisine öğrenciler yerleştirilmeye başlandı.

Kızını Büyükşehir'in tesisine yerleştiren Türkan Karakoç "Küçük bir şehirden, Elazığ'dan geldim. Ama buradaki belediyecilikle kendimi başka bir ülkeden başka bir ülkeye gelmiş gibi hissettim. Belediyenin buradaki insanların yaşamında çok önemli bir yer tuttuğunu gözlemledim. Bunlar olumlu şeyler. Bunlar bizim yaşayamadığımız yerler. Gönül rahatlığıyla kızımı buraya emanet edip gideceğim. Bunu bir anne olarak en samimi duygularımla söylüyorum" diye konuştu.

İBB Öğrencilere Powerbank Termos Bardak ve Nutuk Hediye Etti