İBB Tümü Haliç Tersanesi Üretimi Deniz Taksilerini Suya İndirdi

TAKİP ET

Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haliç Tersanesi'nde ürettiği deniz taksilerini suya indirdi.

24 Eylül Dünya Denizcilik Günü'nde gerçekleştirilen törenle 8 deniz taksisini duya indiren Başkan Ekrem İmamoğlu, ulaşımda deniz payını en üst seviyeye taşımaları gerektiğini söyledi.

10 kişiye kadar yolcu taşıyabilen deniz taksilerinin İBB'nin hazırladığı uygulama ile 98 iskeleden çağrılabileceği ve yakında paylaşımlı kullanım özelliği ile taksi dolmuş şeklinde hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Suya indirilen deniz taksilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onlarca yıl sonra deniz vasıtası üretimine yönelik ilk adımı olduğunu belirten İmamoğlu, "Yani ilk defa böyle bir şeyi başarıyor. Bu gurur verici bir şey. Bu bir ekip işi. Ekibin katma değer yaratma, kendi üretim becerisini ortaya koyabilme kararlılığı, başka hiçbir niyet ortaya koymaksızın, tümden 16 milyon İstanbullunun kazanmasına dönük bir hamlesi. O bakımdan bugün gerçekten çok gurur duyuyorum" diye konuştu.

Ulaşımda Denizin Payını En Üst Seviyeye Taşımalıyız

Deniz taksileri için düzenlenen törenin 24 Eylül Dünya Denizcilik Günü'ne gelmesinin de sevindirici olduğunu belirten İmamoğlu "Haliç'iyle Marmara'sıyla çok önemli bir coğrafyadayız. Karadeniz’iyle, denizle iç içe bir ülkenin evlatlarıyız. Ulaşım alanında da denizlerimizden faydalanma noktasında ciddi adımlar atmalı ve denizin payını en üst seviyeye taşımalıyız. Hani bu konuda iyi durumda mıyız? Ne yazık ki iyi durumda değiliz. Özellikle insan taşınması, yolcu taşınması hususunda iyi durumda değiliz. Hem şehrimiz adına hem ülkemiz adına ciddi adımlar atmalıyız. Daha fazla faydalanmalı ve denizin payını mutlaka yukarılara taşımalıyız. Bu anlamda İstanbul ulaşımında deniz taşımacılığının payını artırmaya dönük çalışmalarımız var. Deniz taksi de aslında bu amaçla İstanbul'a hem nitelik, kalite hem de hızlı ulaşım açısından farklı bir soluk getirecek" dedi.

Tamamı Haliç Tersanesi'nde Üretildi

İstanbul'un eşsiz bir manzaraya sahip olduğunu belirten İmamoğlu, "İçinde farklı inançlar var. İçinde muazzam bir siluet var. Ve gerçekten olağanüstü bir coğrafya var. Bütün dünya buraya hayran. O zaman biz, bu topraklara, bu kadim kültüre layık olmalıyız. İşte tam da o anlamda, yüzyıllar öncesinde Fatih Sultan Mehmet'in döneminde üretime başlayan böylesi bir tersanenin, bugün üretebiliyor hale tekrar gelmesi de bizim hem bu topraklara hem bu kadim kültüre duyduğumuz saygının, ona duyduğumuz sorumluluğun karşılığında elde ettiğimiz bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

İBB Tümü Haliç Tersanesi Üretimi Deniz Taksilerini Suya İndirdi