İBB'ye Terör Soruşturması Açıldı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne terör soruşturması açıldı. Ekrem İmamoğlu ve belediye yönetimi acil toplandı.

Tele1 televizyonunda Anında Manşet programını sunan gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, İBB hakkında yeni bir terör soruşturması başlatıldığını, İçişleri Bakanlığı'nın bu soruşturma kapsamında 578 sayfalık bir rapor hazırladığını ve savcılığın da yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlayarak teslim ettiğini açıkladı.

Mollavesioğlu şu şekilde konuştu:

“Ekrem İmamoğlu’na yönelik bu siyaset yasağı kararı yetmedi. Sayın Ülgen de dedi ki, ‘Bu yasak kararına bakılarak Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı engellenmez dedi. Yani hukuken buna dayanılarak İmamoğlu’nun adaylığının önüne geçilemez dedi. Saray bunu garantiye almak için ikinci bir operasyon yapıyor ve şu dakikalarda Ekrem İmamoğlu da kurmaylarıyla birlikte bu konuyu konuşuyor. İmamoğlu’na bir terör soruşturması açılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personel olarak çalışan bazı isimlerin terörle iltisaklı olduklarını söylemişti. Bunu da kimse ciddiye almamıştı. O soruşturma sürdü o günden bugüne ve savcılık o iddianameyi teslim etti. Yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlandı ve savcılık bu iddianameyi teslim etti. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımlarını izliyoruz şu dakilalarda.”

İçişleri Bakanlığı’nın müfettişlerinin oluşturduğu 578 sayfalık “Tevdii Raporu”nun savcığıla gönderiliği ancak şu an için savcının raporu incelemekte olduğu öğrenildi. Savcı raporu inceledikten sonra soruşturmaya gerek olup olmadığına karar verecek.

İmamoğlu Hakkında Yeni Bir Soruşturma Başlatılabilir İddiası

ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi terör soruşturması içişleri bakanlığı süleyman soylu