İBB'de Deprem Mesaisi

TAKİP ET

26 eylülde Silivri açıklarında gerçekleşen 5

26 eylülde Silivri açıklarında gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası İstanbul halkında oluşan deprem korkusu hala devam ediyor. Olası bir büyük İstanbul depremine karşı İstanbul'un hazır olup olmadığı ve toplanma alanı eksikliği toplumun her kesiminde konuşulmaya başlandı.

İBB Meclisi Toplandı

5.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremden bu yana İstanbul'u depreme hazırlayacağı söylemlerinde bulunan Ekrem İmamoğlu İBB meclis toplantısında yaptığı konuşmasında deprem seferberlik planını devreye soktuklarını açıkladı. Ayrıca İmamoğlu 2018 yılında yapılan 'Deprem ve Hasar Kayıp Tahmin Çalışması' verilerine değinerek 7.5 büyüklüğündeki yıkıcı bir depremde oluşması beklenen yapısal ve yapısal olmayan kaybın yaklaşık 120 milyar TL olabileceğini belirtti.

Deprem Seferberlik Planı

İBB'nin en öncelikli konusunun deprem olduğunu dile getiren İmamoğlu, ''Deprem Seferberlik Planını'' 5 başlık altında ele alacaklarını belirtti.
5 başlık ise şöyle:

Afet odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları. Mevcut alt yapı ve ulaşım ağının afetlere dayanıklı hale getirilmesi. Sismik ve yer bilimleri çalışmaları. Afet sonrası toplanma / barınma alanları. Afet odaklı eğitim ve kapasite geliştirme. Afet Odaklı Dönüşüm

İstanbul'da olası büyük bir depremde 48 bin binanın ağır hasar alması beklendiğinin altını çizen İmamoğlu, bu binaların yeniden yapma usulü ile yenilenmesinin amaçlandığını söyledi. İlk hedeflerinin 1 yıl içerisinde 20 bin binanın güçlendirilmesi olduğunu belirten İmamoğlu, önümüzdeki 5-10 yıllık süreç içerisinde şehrin yapısal sorunlarının aşılacağını söyledi. Afet odaklı dönüşüm için gerekli kaynağın yaklaşık 44 milyar TL olduğunu belirten İmamoğlu, gerekli kaynak için uluslararası fon sağlayan kuruluşlarla görüşmelere başladıklarını söyledi.