İBB'den E-Scooter Kuralları

TAKİP ET

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, E-scooter kullanımına yönelik kısıtlamalar getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, önceki gün yapılan toplantıda 61 bin 422 e-scooter başvurusundan 52 bin 177’sini kabul etti. Şile ve Çatalca hariç tüm ilçelerden gelen başvuruları değerlendiren İBB, E-scooter kullanımına yönelik kısıtlamalar getirdi. 

Alınan karara göre; E-scooter artık 15 yaşından küçüklere kiralanamayacak ve belirlenen saatte 25 kilometrelik hız sınırı, 15 kilometreye çekilecek.

Ayrıca E-scooterların Cumhurbaşkanlığı’na ait binalara 100 metre mesafe içerisinde, askeri güvenlik ve yasak bölgeleri sınırlarına 10 metre mesafe içerisinde, emniyet birimlerine ait binalar, diplomatik temsilciliklere ait binalar ve cezaevlerinin giriş ve çıkış kapılarına 20 metre mesafe içerisinde, saray ve kasırların duvarlarına, tarihi surlar ve kapılara, sağlık kurumlarının giriş- çıkışlarına, okul giriş- çıkışlarına, itfaiye binalarının giriş – çıkışlarına, kamu binalarının giriş- çıkışlarına, yaya geçitlerine, engelli rampalarına, engelli yolları üzerine, toplu taşıma duraklarına ve yangın musluklarına e- scooter park edilmesi de yasaklandı.

istanbul belediye ibb e scooter kısıtlama kural yeni ulaşım koordinasyon merkezi