İBB'den Sakalını Kesmediği İçin Atıldığını İddia Eden Zabıta Dükkan İşletiyormuş

TAKİP ET

Sakalını kesmediği için işten çıkarıldığını iddia eden Fatih Püne'nin dükkan işlettiği ortaya çıktı.

Fatih Püne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'ndaki zabıtalık görevinden sakalını kesmediği için atıldığını ileri sürdü.

Püne konuya ilişkin Twitter hesabından "Onurumuzla çalıştığımız İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞINDAN bugün itibariyle inancımız gereği SAKALI ŞERİF-İ kesemediğim için iş hakkımı inanç özgürlüğünü savunanlar tarafından fesh edilmiştir. Bize bu onuru Yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımın sosyal medyada defalarca paylaşılmasının ardından Haber7 gibi bazı yayın kuruluşları olayı haberleştirdi. Haber7 söz konusu haberi silerken Püne'nin aslında kanuna aykırı olmasına rağmen dükkan işlettiği ortaya çıktı.

657 sayılı kanunun 28. maddesine göre memurların Türk Ticaret Kanunu'na göre tüccar veya esnaf sayılmalarını gerektirecek faaliyette bulunmaları, ticaret ve sanayi kuruluşlarında görev almaları ya da bu şirket ve işletmelerde ortak olmalarına izin verilmiyor.

Püne'nin dükkanına Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz'un ve Rize Ardeşen İlçe Belediye Başkanı'nın ziyaretini sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler şu şekilde:

Muhammed Âkif

İBB'den Sakalını Kesmediği İçin Atıldığını İddia Eden Zabıta Dükkan İşletiyormuş