İBB'den Sivrisinek Uyarısı

TAKİP ET

Özellikle çocukların vücudunda yaralara sebep olan sivrisinekler için İBB'den açıklama geldi.

İstanbul'da yaz mevsiminin gelmesiyle giderek çoğalan sivrisinekler özellikle çocukların vücutlarında yaralanmaya sebep oldu. İlk olarak Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde yayılan sineklerin şehri çevrelemesiyle beraber vatandaşlar önlem almaya başladı. 

Vatandaşların aldığı önlemin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye'si (İBB) de sivrisineklerle mücadeleye başladı. Belediye tarafından SMS gönderilen vatandaşlara, “Değerli İstanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim” denildi. Mesajda yer alan animasyonda ise, “Sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80’i insan eliyle oluşur” ifadeleri kullanıldı.

Sivrisineklerden yakınan vatandaşlardan biri olan Ahmet Sarıkaya, “Sarıyer bölgesi yeşil olduğu için genelde oluyor. İlaçlama yapılıyor ama yetersiz kalıyor. Değişik bir sinek, diğerlerine benzemiyor” dedi.

istanbul ibb sivrisinek sms bilgi üreme insan eli çocuk yara