İBB'den Yenilik: Kayıp Eşyalar E-Devlet Üzerinden Sahiplerine Ulaştırılacak

TAKİP ET

İBB, toplu taşımalarda unutulan eşyalardan üzerinde kimlik bilgileri olanların sahiplerini e-devlet üzerinden bilgilendirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir yeniliğe daha imza atarak toplu taşımalarda unutulan eşyaların sahiplerine ulaştırılmasında yeni bir sisteme geçiyor. Üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı eşyalar e-devlet üzerinden sahiplerine ulaştırılacak. Eşyası kaybolan yolcular ise yine sistem üzerinden kayıp başvurusu yapabilecek. 

İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, tramvay ile durak ve istasyonlarda unutulan eşyalar, görevliler tarafından kayıt altına alınıyor ve Karaköy’deki İETT binasında bulunan kayıp bürosuna götürülüyor. Büroya götürülen eşyalar buradan sahiplerine teslim ediliyor. Teslim alınmayan eşyalar ise bir süre burada muhafaza edildikten sonra sahipleri ortaya çıkmazsa ihale ile satılıyor. Bazı giyim eşyaları ve kırtasiye malzemeleri ise yardım kuruluşlarına bağışlanıyor.

Tüm bu iade ve teslim süreçlerinin yoğun bir zaman ve iş gücü israfına yol açması nedeniyle geliştirilen yeni sistemde TC Kimlik Numaralı kayıp eşyalar, CRM adlı yazılım ile e-Devlet sistemine girilecek. Vatandaşlara e-Devlet bildirimi ve SMS olarak otomatik bilgilendirme iletilecek. Yolcular bu sayede, kendilerine ait eşya, kimlik vb. kayıplarını kısa sürede teslim alabilecek. İstanbullular, aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden kayıp eşya başvurusu da yapabilecek. Bu başvurular da otomatik olarak İETT’nin sistemine düşecek ve böylelikle eşyalar sahipleriyle buluşturulacak.

ibb kayıp eşya yenilik e-devlet yeni sistem