İBB'nin 6 Bin Yeni Taksi Projesi Yine Reddedildi

TAKİP ET

İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Valiliği temsilcilerinin oylarıyla ikinci kez rededildi.

İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Valiliği temsilcilerinin oylarıyla ikinci defa rededildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Valiliği temsilcilerinin reddemtesi sebebiyle oy çokluğuyla kabul edilmedi. Oylamaya ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,“Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir diğer açıklamadaysa, "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuya yönelik olarak Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul halkını ve taksici esnafını düşünmek yerine talimatla hareket edenleri asla unutmayacağız. Ve günü geldiğinde kente kimlik katacak, esnafa ve vatandaşa kolaylık sağlayacak olan uygulama hayata geçecektir. Rant için değil halk için çalışmaya devam.."

İBB, İTÜ'den akademisyenlere yaptırdığı araştırmayla İstanbul'da 40 bin yeni taksiye ihtiyaç duyulduğunu tespit etmiş ve teklifi hazırlamıştı.

İstanbul'da 1990 yılından bu yana taksi plakası çıkarılmadğı için 30 yıldır sabit kalan taksi plakası, hızla artan İstanbul nüfusu karşısında yetersiz kalıyor. Bu nedenle yeni taksi plakası çıkarılmadıkça taksi plakalarının fiyatları ve kiraları artıyor. Ayrıca taksilere alternatif olabilecek diğer projelerin de yasaklanması nedeniyle taksicilerin rekabetsiz ortamda müşterilere verdikleri hizmetleri daha da iyileştirmek için kaygıları olmuyor. İstanbul halkı ve turistler, sık sık taksi sorunu nedeniyle şikayetçi olsa da bu konuya dair çözüm getirilemiyor.

.

taksi istanbul ibb ekrem imamoğlu 6 bin taksi istanbul valiliği ukome canan kaftancıoğlu