İBB'nin AKP Döneminde 26.8 Milyon Dolara Su Şirketi Satın Aldığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İBB'nin AKP yönetiminin elindeyken 26.8 milyon dolar, o dönemin parasıyla 75 milyon liraya su şirketi satın aldığı ortaya çıktı.

AKP grubunun, İBB Kasım ayı meclis oturumunda Hamidiye Su A.Ş.'de yolsuzluk yapıldığı iddiasyıla soru önergesi vermesi üzerine AKP döneminde 26.8 milyon liraya su şirketi alındığı ortaya çıktı. 

Hamidiye Su A.Ş.'de yolsuzluk iddialarına sert tepki gösteren CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, "Hamidiye A.Ş.'ye borçlarını ödeyemediği için davalık olmuş birtakım şirketlerin verdiği belgelerle soru önergesi vermek dedikodudan başka bir şey değildir. Yolsuzluk, yandaşlık arıyorsanız şu anda İBB iştirakimiz olan Güven Su'nun geçen dönem nasıl satın alındığına bakın" ifadelerini kullandı.

Balyalı, İBB'nin 2016 yılında 75 milyon TL'ye Güvenpınar isimli bir su şirketini satın aldığını söyledi. Çok yüksek bir bedelle alındığı söylenen şirketin İBB'ye geçmesiyle adının Güven Su olduğu kaydedildi.

Satın Alındıktan Sonra Satışlar Durdu

Balyalı, satın alımdan sonra bayilerin kapanarak satışların durduğunu belirtti. Balyalı, “Makineler kullanım dışı kalmış ve bir süre sonra değerinin altında bedellerle satılmış. Su hazırlama tesisi ve binalar yetersiz olduğu için yenilenmiş. Yani 75 Milyon TL karşılığında sadece günlük 3-4 bin ton kapasiteli 18 adet kaynak suyu alınmış. Güven Su A.Ş. 2017 yılında 2 Milyon TL, 2018 yılında 2,7 Milyon TL ve 2019 yılında 3,8 Milyon TL net gelir elde ederek senede ortalama 1 milyon TL kar eden şirketin gelir tablosu, İBB'nin  ne kadar yüksek bir ödeme yaptığının da göstergesidir" ifadelerini kullandı.

güven su ibb akp chp 75 milyon tl 26 milyon dolar su yolsuzluk