İBB'nin AKP Döneminde KİPTAŞ Sayesinde Milyonlar Buharlaştı

TAKİP ET

İBB, AKP döneminde yapılan alışverişlerde gerçekleşen kamu zararını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İBB'nin AKP döneminde yaptığı milyonlarca liralık kamu zararını açıkladı. Sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını duyuran Ongun, Başakşehir'de bulunan 78 bin metrekarelik bir arsa sayesinde gerçekleştirilen alışverişlerde İBB'nin iştirakı KİPTAŞ sebebiyle İBB'nin zarara uğradığını belirtti.

Söz konusu arsanın önce İBB'den uygun fiyata alınıp daha sonra 3 katı fiyata İBB'ye tekrar satıldığı anlaşıldı. Alışveriş sayesinde milyonlarca lira kâr eden şirketin Atmaca Gayrimenkul olduğu, KİPTAŞ'a da 49,5 milyon liraya aldığı söz konusu araziyi 4 gün sonra 130,5 milyona sattığı öğrenildi.  

4 günde 81 milyon kâr elde edildiğini açıklayan Ongun, satışın gerçekleştirildiği dönemde doların 3 TL olduğunu bu kârlı alışveriş sayesinde KİPTAŞ'ın toplamda 300 milyon lira harcama yaparak arsa projesi hazırladığını belirtti.

Ongun, milyonlarca lira harcanan arsanın İBB yönetimine Ekrem İmamoğlu geçinceyeşil alan olarak kullanılmaya başlandığını ve söyledi.

Arsalar Üzerinden Dönen Milyonlar Buhar Oluyor 

2011 yılında gerçekleşen başka bir arsa alışverişine de değinen Ongun, Fatih'te yeşil alan olarak kullanılan bir arsanın 25 milyon liraya satın alındığını, satın alınan arsanın bir süre sonra satıldığını ve yine aynı arsa için imar izni çıkarılıp alanı değerlendiren İBB'nin arsayı çok daha yüksek fiyattan aldığını açıkladı. 

İBB'nin arsayı aldıktan sonra alanı tekrar yeşil alana çevirdiğini söyleyen Ongun,  alışveriş sırasında İBB kasasında yer alan 106,5 milyon doların da ortadan kaybolduğunu belirtti.

Ongun, söz konusu arsaya İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğunu da ekledi. 

 

 

 

ekrem imamoğlu kiptaş kamu zararı milyon arsa satış fatih