İBB'nin Taksi Teklifi 10. Defa Reddedildi

TAKİP ET

UKOME toplantısında İBB'nin yeni taksi plakası teklifi 10. defa reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlığı ile Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

1990 yılından bu yana nüfusun, turist sayısının arttığını şehrin büyüdüğünü belirten İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerin hizmet kalitesi ile ilgili sorunların ortaya çıktığını, yol ve yolcu seçme, kısa mesafe-uzun mesafe, kaba davranış ve trafik kuralları ihlalleri gibi şikayetler aldıklarını aktardı.

Teklif edilen 5 bin taksiyi satmayacaklarını, kirayarak kurumsal yapı içerisinde işleteceklerini belirten Cihan'a karşı çıkan Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi Eyüp Aksu, Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek seçim öncesinde verdiği ortak akıl vaatlerine sadık kalmadığını ileri sürdü.

Şehirde taksi sayısının artırılmasına ihtiyaç olmadığını söyleyen Aksu, "Taksiciler, 30 yıldır böyle zulüm görmedi. Her türlü kaosa sürükleniyoruz, sıkıntı yaşıyoruz. Trol hesaplarla saldırıyorlar. Bazı ulusal medyanın kötü taksi imajı vermesi, bizi halkla düşman ediyor" dedi.

Oylamada İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi oy çokluğu ile 10. defa reddedildi.

İstanbul'da Taksi Savaşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 23 Haziran 2019'da tekrarlanan belediye seçimleriyle kesin olarak el değiştirmesini hazmedemeyen AKP, İBB yönetimini hizmetten alıkoymak için hemen her türlü girişimi hayata geçirmeye başladı.

UKOME'nin yapısını hukuksuz olarak değiştirerek İBB'nin AKP'de olduğu dönemin aksine ilçe belediyelerinin yöneticilerini de kurula dahil eden AKP, İBB'nin yeni taksi plakası tekliflerini 9 defa reddetti.,

İBB yönetimi şehirdeki taksi sayısının oldukça az oluşuyla açıklıyor. Hatta bu konuda bir belgesel yayımlayan İBB, Paris'te 366, New York'ta 309, Singapur'da 206, İstanbul'da ise 890 kişi başına bir taksi düştüğünü açıklamıştı.

UKOME eliyle çalışmaları engellenen İBB, hukuk çerçevesinde yeni bir formül bularak yeni bir taksi sistemi hayata geçireceklerini açıklamış, şoförlük yapmayanların taksi plakası sahibi olmalarının önüne geçecek bir uygulama başlatacaklarını bildirmişti.

İBB'nin Taksi Teklifi 10. Defa Reddedildi