İBB'nin 'Ücretsiz' Yolunu İmamoğlu Test Etti

TAKİP ET

Ücretsiz Maltepe Başıbüyük-Samandıra yolunu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu test etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir'in Maltepe Başıbüyük-Sanamdıra arasındaki 45 dakikalık yolu 10 dakikaya düşüren yolda deneme sürüşü yaptı.

2017 yılında başlayan proje aynı yılın Haziran ayında durma noktasına gelmiş, İmamoğlu'nun göreve gelişi ile birlikte sonlandırılarak 7 Ekim'de vatandaşlarının kullanımına sunuldu.

Deneme sürüşü esnasında "E-5 diye bildiğimiz, D100 karayoluyla TEM otoyolu arasındaki geçişi Maltepe sınırlarından Sancaktepe'ye doğru geçişi kolaylaştıracak, hızlandıracak 6 kilometreye yakın bir yol imalatımız oldu" diyen İmamoğlu, "Sıkı bir çalışma yürüttü arkadaşlar. Komşu ilişkileri planladılar, özellikle bir kısım fabrika, lojistik alan, yeşil alanlarla ilgili. Burada bir başka özel konum olan Maltepe Üniversitesi'nin giriş çıkışıyla ilgili de süreci olgunlaştırdılar. Değerli bir bypass yolu oldu. Artık Anadolu Yakası'nda, D100'deki sıkışıklıktan ya da Maltepe çıkışında insanların kolayca TEM otoyoluna erişmeleri noktasında kıymetli bir akış yolu oldu. İnsanların hayatını oldukça kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gezide İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Çelik, İmamoğlu ile birlikte idi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun geçtiğimiz günlerde söz konusu yol ile ilgili "Çok soran oluyor, yeni hizmete açtığımız Maltepe Başıbüyük-Samandıra Yolu ücretsizdir" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

İBB'nin 'Ücretsiz' Yolunu İmamoğlu Test Etti