İbrahim Kahveci: Şarkıcı Kadınları Takip Edenler Fakirliği ve Beslenemeyen Çocukları Takip Edemiyorlar

TAKİP ET

"Şarkıcı kadınları çok sıkı takip edenler nedense fakirliği ve beslenemeyen çocukları takip edemiyorlar. Yoksulluk intiharlarını bile 'Reisi zora sokmak için...' tanımına alıyorsak vicdani ve insani çöküşümüzü anlamış olur muyuz?"

Ekonomist İbrahim Kahveci, Karar'da kaleme aldığı yazısında, içinde bulunduğumuz ekonomik buhranın neticesi olarak yetersiz beslenmeden kaynaklanan zeka geriliği görüldüğünü yazdı.

"Sabah makarna akşam makarna yiyen bir çocuk nasıl gelişim sağlayacak? Ama asıl sorun ne biliyor musunuz: Bu fakirliği görmek istemeyen dindar ve muhafazakar kesimde..." diyen Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

"Şarkıcı kadınları çok sıkı takip edenler nedense fakirliği ve beslenemeyen çocukları takip edemiyorlar. Yoksulluk intiharlarını bile ‘Reisi zora sokmak için...' tanımına alıyorsak vicdani ve insani çöküşümüzü anlamış olur muyuz?

Parayı kaybeder buluruz ama insanlığı ve vicdanı kaybedince yeniden bulmamız epey zorlaşacaktır.

Devletin israfını yönetimin itibarına sayıp fakirlere de açlığı tavsiye edip porsiyonları küçültün demek neyin karşılığı olabilir? İhaleleri takip etmeyenler festivalleri takip edip, kızlı erkekli yan yana gelmeyi suç sayabiliyor... İyi ama yan yana gelen devlet-mafya ne olacak? 5’li çete diye anılan Hazine garantili müteahhitler yan yana nasıl geliyor?

Velhasıl bir çöküş yaşıyoruz ama bu çöküşün asıl yıkıcı tarafı zihniyet çöküşüdür."

İbrahim Kahveci'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

ibrahim kahveci şarkıcı kadınları takip edenler fakirliği ve beslenemeyen çocukları takip edemiyorlar karar gülşen ekonomik buhran