İbrahim Kahveci'den Başkanlık Sistemi Eleştirisi

TAKİP ET

Karar yazarı İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen güçler birliğine dayalı başkanlık sisteminin Türkiye'yi getirdiği noktayı eleştirdi.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Mideler aç cepler dolu" başlıklı yazısında AKP'li bir vekilin KYK yurtlarında yemek porsiyonlarının küçülmesi üzerine "Peygamber efendimiz de midenizi tamamen doldurmayın diyor" açıklamasını ve Emine Erdoğan'ın "Porsiyonları küçültün" tavsiyesini hatırlatarak "Ülkemin insanlarına porsiyonları küçültün, midenin bir kısmını boş bırakın diyoruz ama acaba iktidar Hazine garantili müteahhitlere nasıl yaklaşıyor. Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kısmı yapım+işletim süresi 6 yıl 9 ay 12 gün ile ihaleyi kazanan Cengiz&Limak Konsorsiyumuna verildi. Firmalar bu süre içinde o yolu yapacak ve işletecekler... Kuzey Marmara Otoyolunun Havalimanı-Kınalı bölümü de 7 yıl 9 ay 12 gün yapım+işletim süresi olarak Kolin&Kalyon Konsorsiyumuna verildi" ifadelerini kullandı.

"Şimdi olayı söyleyelim: 3. Köprü olsun, Kurtköy-Akyazı kısmı olsun, Havalimanı-Kınalı Bölümü olsun bütün buraların ihale sürelerine göre 2023 yılında yapım+işletim süresi dolarak devlete terk edilmesi gerekiyor. Yani firmalar buraları yaptı ve işleterek Hazine garantili paralarını aldı ve 2023’de artık devletin olacak" diyen Kahveci yazısında "Ama o da ne? AK Parti firmalara diyor ki 'Siz buraları 6-7 yıl daha işletin.' Nasıl yani... Hani 1. ve 2. Boğaz Köprülerini şimdi alın burayı işletin demek gibi... İşletin demek 'Buraların paraları ile 6-7 yıl daha cebinizi doldurun' demek. Sadece Kurtköy-Akyazı kısmı için devletten ve milletten çıkacak ek para 4 milyar dolar civarı. 3. Köprüde ise 4,8 milyar dolar fazladan para demek... Kimin parasını kime veriyorsunuz? Yani Milletin parasını Cengiz’e, Limak’a,Kolin’e, Kalyon’a IC İçtaş’a veriyorsunuz demektir. Oysa KYK yurtlarındaki öğrencilerin porsiyonlarını küçültüp, midelerinin bir kısmını boş bıraktırırken. Müteahhitlerin cepleri dolarken ve millet aç kalırken" ifadelerine yer verdi.

Elektrik sektörünün kur ve maliyet artışından dolayı kilitlendiğini ve bu yüzden elektrik kesintilerinin bilinçli olarak artırıldığını belirterek "Bu kesinti sürekli gezdirilerek dikkat çekilmesin isteniyor. Elektrikler neden kesiliyor? Çünkü sistem kilitlendi" dedi.

Doktor randevularının artık en erken 4 ay sonraya verilir olduğunu belirten Kahveci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni şu sözlerle özetledi:

"Aç kalın, porsiyonları küçültün, karanlıkta kalın ve sakın hasta olmayın. Davamız zarar görmesin.... Bir de müteahhitlerin cebini doldurun."

İbrahim Kahveci'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

 

başkanlık sistemi erdoğan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi eleştirisi ibrahim kahveci kalın porsiyonları küçültün karanlıkta kalın ve sakın hasta olmayın Davamız zarar görmesin Bir de müteahhitlerin