İbrahim Kalın'dan Kızılay Açıklaması: Çadır Satmaları Yanlıştı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tv100'de katıldığı bir programda Kızılay'ın çadır satma skandalıyla ilgili konuştu. Kalın, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu belirterek, kurumun imajına zarar verdiğini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tv100’de katıldığı bir programda Kızılay’ın çadır satma skandalıyla ilgili konuştu. Kalın, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu belirterek, kurumun imajına zarar verdiğini söyledi.

“Kızılay hepimizin kurumu”

Kalın, Kızılay’ın binlerce çalışanı ve gönüllüsüyle sahada hizmet verdiğini ve kan stokunun tam olması gerektiğini vurguladı. Kalın, “Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız, kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette izin verilmemeli.” dedi.

“Birtakım hataları birbiri ardına getirdi”

Kalın, Kızılay’ın çadır satma meselesinin uzamasının ve devam etmesinin birtakım hataları beraberinde getirdiğini ifade etti. Kalın, “Çadır satma meselesi yanlıştı, bunu daha sonra Kerem Bey söyledi. Kendi kurumunu ve arkadaşlarını savunmak için yaptığı ilk açıklama yanlıştı. Bu tartışmanın uzaması, devam etmesi de birtakım hataları birbiri ardına getirdi. Bunlar üzücü.” şeklinde konuştu.

ibrahim kalın kızılay kerem kınık