İbrahim Kalın, Nerenin Sözcüsü: Katar'daki Dünya Kupası'nda Alkol Satılmamasını Savundu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'ın şeriatçı alkol yasağını tebrik ederek, "Mantıklı bir karar alındı" dedi.

AKP istibdadının şeriat sevdası bitmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde alkole ve sigaraya ağır vergiler yükleyerek fahiş fiyatlara ulaşmasına neden olan AKP istibdadı, Türkiye dışındaki alkol karşıtlığını da destekliyor. 

AKP istibdadının en büyük müttefiklerinden birisi olan Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda turnuvanın başlamasına iki gün kala alkol satışının kapsamı genişletildi. Daha önce taraftarların ilgisini çekmek için alkol satışına izin verileceğini ileri süren Katar, Dünya Kupası’nın oynanacağı sekiz stadyum ve çevresinde alkol satışı yapılmayacağını açıkladı.

İslamofaşist AKP istibdadından bu karara destek gecikmedi. Her seferinde alkol ve sigara karşıtlığını "sağlık" kisvesine büründüren AKP istibdadı Katar'ın aldığı kararı da bu kisveyle yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, durumdan vazife çıkartarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katar, stadyumlarda alkol satışı için mantıklı bir karar aldı. Bu, ima edildiği gibi bir 'Katar muhafazakarlığı' meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'a başarılar diliyoruz" dedi.

Öte yandan Katar'daki turnuvanın güvenliği Türk polisi tarafından sağlanıyor.

ibrahim kalın katar dünya kupası alkol satışı