İbrahim Kalın: Ya Uzun Soluklu Savaşa Gideceğiz Ya Müzakere Masasına Döneceğiz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV'de yayınlanan Murat Çiçek'le Yüz Yüze programında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV'de yayınlanan Murat Çiçek'le Yüz Yüze programına katıldı. 

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalın, "Soğuk savaştan sonra dünyada bir düzen kurulmadı. Ya uzun soluklu savaşa gideceğiz ya da müzakere masasına döneceğiz." dedi. 

İbrahim Kalın sözlerine, "Bunun iki yolu var ya savaşırsınız ki uzun boylu bir savaş dönemine gireriz ki onun ilk aşamasındayız belki bir çok yıkımdan ölümden kayıptan sonra masaya gelirsiniz ya da daha uzun soluklu daha akil daha olgun düşünürsünüz ve dersiniz ki bütün bu kayıpları, yıkımları ölümleri yaşamadan gelin biz erkenden masaya oturalım ve bu şartları tekrar oluşturalım. Şu anda dünya böyle bir tercihin eşiğinde. Ya uzun soluklu bir savaşa gideceğiz ya da kısa bir zamanda soğuk kanlı bir bakış açısıyla müzakere masasına tekrar dönülecek." şeklinde devam etti.

Savaşın ikinci boyutunun daha geniş bir jeopolitik zeminde gerçekleştiğini belirten Kalın, "Burada da Rusya ile Batı arasında farklı bir hesaplaşma, bir karşı karşıya gelme var." ifadelerini kullandı.

ibrahim kalın rusya ukrayna savaş soğuk savaş