İbrahim Karagül: Türkiye Artık 21. Yüzyıl Dünyasının Merkezi

TAKİP ET

Yandaş gazete Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, tuhaf bir yazı yayımladı.

Daha önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müjde vereceğine ilişkin açıklamasının bile müjde olduğu gibi tuhaf açıklamalarıyla bilinen yandaş Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, tuhaf ifadeler içeren bir yazı yayımladı.

Türkiye'nin içinde olduğu derin ekonomik krize gözlerini ve kulaklarını kapatan Karagül, "Türkiye; 'Orta Kuşak' haritasının tam merkezindedir. Bütün medeniyet, kimlik, güç savaşlarının tam merkezindedir. Dünyadaki yeni güç ayrışmasının, güç kaymalarının, 21. yüzyıl dünyasına yönelik bütün küresel projelerin tam merkezindedir. Türkiye; enerji denkleminin, ticaret koridorlarının, yeni jeopolitik kurguların tam merkezindedir. Türkiye artık 'köprü', 'cephe' değil, 21. yüzyıl dünyasının merkezidir. Bütün harita planlarının merkezindedir" dedi.

"Erdoğan'ı Devirme Planlarının Sebebi Budur"

"Türkiye değişirse coğrafya değişiyor, bu da Batı için büyük tehdit olarak görülüyordu. Bugün içeriden ve dışarıdan yürütülen saldırıların, baskıların, darbe girişimlerinin, 'dışarıdan çevreleme içeriden çökertme' planlarının tek sebebi budur" diyen Karagül yazısında, "Bugün 'Erdoğan’ı devir Türkiye’yi durdur' planlarının tek sebebi budur. İçeride siyasi cephe kurma, bu cepheyi terörle tek çatı altında toplama projesinin tek sebebi budur. Ancak Türkiye zor olanı aştı. Son düzlüğe ulaşmak için son bir engeli daha aşması gerekiyor. Küresel ölçekte güç eğilimleri, akışları bu imkanı verecek. İçerideki imparatorluklar aklı, bu engeli de aşacak. İçeride ne yaşanırsa yaşansın, Türkiye’nin bu yürüyüşü durdurulamaz. Dışarıdan ne kadar baskı yapılırsa yapılsın yine durdurulamaz. Bu tarihin akışıdır ve değiştirilemez. Türkiye yükselişi bu oyunlarla engellenemez" ifadelerini kullandı.

Karagül Türkiye'nin şahlanışına ilişkin yaptığı değerlendirmelerine karşın, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetimi altında Türk lirasının reel değeri tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Tek Adam Ekonominin Kitabını Yazdı: Türk Lirası Tarihinin En Değersiz Günlerini Yaşıyor

ibrahim karagül türkiye 2021 21. yüzyıl dünyasının merkezidir