İbrahim Kiras: Milletten 'Biraz Daha Sabır' İsteyemezsiniz

TAKİP ET

"Başa gelen bunca felaketin sorumluluğunu bile üstlenme gereği duymaksızın milletten 'biraz daha sabır' isteyemezsiniz."

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Karar'da yayımlanan köşe yazısında, orta sınıfın çöküşünün 16 Nisan 2017 referandurumundan sonra yaşanan en önemli sosyal değişim olduğunu belirterek "Orta direğin devrilmesi toplumsal kaos alarmıdır. Doktor, mühendis, avukat, esnaf, memur... hem toplumdaki ekonomik düzenin hem de kültürel yapının bel kemiğini oluşturur" dedi.

"Toplumsal Yapı Çatırdıyor"

İyi eğitimli zümrelerin yurtdışına çıkış arzusu ve doktorların şiddet mağduru olmasına kadar yaşanan pek çok olayın "toplumsal yapının çatırdayışını" resmettiğini belirten Kiras, kimsenin bu çöküşe aldırmadığını belirterek "Çünkü milli paramızın değeri her geçen gün daha da azalıyor, enflasyon hiç durmadan yükseliyor. Zamlar durmuyor, işsizlik artıyor, bir millet açlık sınırlarında yaşama kavgası veriyor. Çünkü hem fiili olarak hem de resmi olarak Başkanlık rejimine geçtiğimiz 2017’den bu yana, yani bütün güç tek elde toplandıktan sonraki beş yıl içinde cebimizdeki paranın değeri tam beş kat azaldı" ifadelerini kullandı.

"'Biraz Daha Sabır' İsteyemezsiniz"

2017 yılında referandum öncesinde verilen vaatlerin neden yerine getirilemediğine anlamlı bir neden sunulması gerektiğini belirten Kiras yazısında, "'Devletin çarkını kırdık ama bizden başkası da bunu tamir edemez, mecburen yine bize teslim edeceksiniz' diyerek milleti ikna edemezsiniz. Başa gelen bunca felaketin sorumluluğunu bile üstlenme gereği duymaksızın milletten 'biraz daha sabır' isteyemezsiniz. Milletle alay etmek olur bu. Milletle alay etmek değil, milletten helallik istemek zorundasınız. En geç 2023 haziranına kadar..." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan Kurban Kesemeyen Vatandaşlara Tavsiye: Sabredin

ibrahim kiras milletten biraz daha sabır isteyemezsiniz bunca felaketin sorumluluğunu bile üstlenme gereği duymaksızın karar gazetesi