İbrahim Kürtül, Karabük'ten Sonra Bolu'da da Yabancı Uyruklu Öğrenci İstilasına Çanak Tutuyor: Göreve Gelir Gelmez Uluslararası Öğrenci Bağlamında Çalışmaya Başladık

TAKİP ET

Türkiye'de yabancı uyruklu öğrencilerin el üstünde tutulması sorunu bitmek bilmiyor. Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu öğrenci popülasyonun tedirgin edici boyutta yüksek olduğu ve bu öğrencilerin üniversite yönetimi tarafından açık elden kayırıldığı haberlerinden sonra, bir yabancı uyruklu öğrenci sorunu daha Bolu'dan geldi. 

2 Nisan 2024 tarihinde resmi X hesabından yaptığı bir paylaşımla, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci olduğunu ve Bolu'nun yeni Karabük olabileceğini belirtmişti.

'Uluslararası Öğrenciye Aç Bir Üniversite'

Gamze Dağ, bu sefer de, resmi X hesabından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü İbrahim Kürtül'ün Bolu'ya geldiği ilk zamanda yaptığı bir konuşmayı paylaştı. Bir önceki görev yeri Karabük Üniversitesi olan İbrahim Kürtül'ün konuşmasında "Ben geleli 3,5 ay oldu, gelir gelir gelmez uluslararası öğrenci bağlamında çalışmaya başladık." sözleri tepki topladı.

İbrahim Kürtül'ün konuşmasında, yabancı uyruklu öğrenci popülasyonunu Bolu'da da arttırmak istemesi ve Kürtül'ün bunu üniversite koordinatörlüğüyle birlikte yapmaya başlayabilecek olduğu görüldü.

Kürtül'ün konuşması sosyal medyada ses getirirken, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne yapılan atamaların çoğunun Karabük Üniversitesi'nden olması ise dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bu durumu gündeme getirmiş ve Karabük Üniversitesi’nde yaşanan yabancı öğrenci kabul politikaları skandalının ardından, İbrahim Kürtül’ün benzer bir durumu Bolu’da yaratmasına karşı çıkmıştı.

 

 

ibrahim kürtül bolu abant izzet baysal üniversitesi tanju özcan karabük üniversitesi yabancı uyruklu öğrenci