İbrahim Kürtül, Türkiye'deki Yabancı Uyruklu İstilasına Çanak Tutmaya Devam Ediyor: Çad'dan Getirdiğimiz Bir Öğrencimiz Var, Gönlünü Çankırılı Bir Kıza Kaptırmış

TAKİP ET

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü İbrahim Kürtül, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye'deki üniversiteleri adeta istila etmesine çanak tutmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, bir önceki görev yeri Karabük Üniversitesi olan İbrahim Kürtül'ün, konuşmasında "Ben geleli 3,5 ay oldu, gelir gelir gelmez uluslararası öğrenci bağlamında çalışmaya başladık." sözleri büyük tepki toplamıştı.

İbrahim Kürtül, Karabük'ten Sonra Bolu'da da Yabancı Uyruklu Öğrenci İstilasına Çanak Tutuyor: Göreve Gelir Gelmez Uluslararası Öğrenci Bağlamında Çalışmaya Başladık

Kürtül, skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu bir öğrencinin "gönlünü Çankırılı bir kıza kaptırdığını" söyledi ve "Kızın babasını ikna etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı:

"Çad'dan getirdiğimiz bir öğrencimiz var. Gönlünü Çankırılı bir kıza kaptırmış. Kızın babasını ikna etmeye çalışıyoruz."

İbrahim Kürtül'ün açıklamaları sosyal medyada "Türkiye Türksüzleştirilmeye çalışılıyor" yorumlarına sebep oldu.

Editör: Betül Gafa

ibrahim kürtül bolu abant izzet baysal üniversitesi çad çankırı çankırılı kız