İbrahim Zarap Adlı Canavarın Öldüresiye Dövdüğü Kadın Konuştu: Hep Tutuklu Kalsın

TAKİP ET

Maruz kaldığı vahşiyane şiddet sebebiyle adeta ölümden dönen talihsiz kadın, bugün uyandı.

Samsun'da, sokak ortasında eski eşi İbrahim Zarap adlı canavarın vahşiyane saldırısına uğrayan kadın, hastaneye kaldırılmıştı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutulan E.M., yaşadığı korku dolu anların ardından ilk kez konuştu.

Dün gece, kadına yönelik şiddetin dehşet verici örneklerinden biriyle maşeri vicdan bir kere daha isyanla dolmuştu. Alçak canavar İbrahim Zarap, olayın ardından çevredeki vatandaşlarca etkisiz hâle getirilmiş ve nihayet olay mahalline intikal eden polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Canavar, bu sabah ise tutuklandıktan sonra cezaevine tıkılmıştı. Maruz kaldığı vahşiyane şiddet sebebiyle adeta ölümden dönen talihsiz kadın bugün uyandı. İbrahim Zarap adlı canavar hakkında, "Ben daha önce de kendisinden şikayetçi olmuştum, zaten boşanmıştık. Dışarı çıkmasını asla istemiyorum hep tutuklu kalsın" diyen kadının tedavisi hâlâ devam ediyor.

Hastane Başhekimi Ahmet Şen de hastanın müşahede altına alındığını belirterek "Kendisi travmaya maruz kalmış. Kafa travması var. Kafada ödemleri var. Beyinde ve boyunda cerrahilik bir bulgumuz yok. Yüz kemikleriyle ilgili bazı patolojik görüntüler var. Batın içinde herhangi bir organ hasarımız yok. Hastamızda şu an için bir hayati tehlikesi olduğunu söylemeyiz. Bilinci açık. Birkaç gün takip edeceğiz" dedi.

Şen, şiddete tanıklık eden 5 yaşındaki küçük çocuğun aile yakınlarının yanında uyuduğunu ifade ederek "Onunla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Ama ruhsal travma tarafı bundan sonra üzerinde daha çok durulması gereken taraf olacak diye düşünüyorum. Ama travmatik lezyon yok şu anda." diye konuştu.

"DEVLETİN, BUNUN GİBİLERİ SALMAMASI LAZIM"

E.M.'nin babası İsmail M. ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun iyi olmasıyla teselli bulduklarını söyledi. Kızının eski eşinden 2,5 yıl önce ayrıldığını ifade eden İsmail M., "Bize karanlık, ne olduğunu bilmiyoruz. Devamlı yapıyor bunu. Devletin bunları salmaması lazım. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Orada çocuğunun yanında bu hareketi yapıyorsun..." diye konuştu.

Kızı E.M. ile canavar İbrahim Zarap'ın yaklaşık 3 yıldır ayrı olduklarını belirten baba İsmail Metegül, "İbrahim'in çocuğuyla bugün görüş günüydü. Kızım geri teslim almaya gitti ve bu hale geldi. Devletin bunun gibileri salmaması lazım. Yoksa vatandaşa sıkıntı olacaklar, bir aileye sıkıntı olacaklar. Orada 5 yaşında kızının yanında bu hareketi yapıyor. Allah razı olsun, vatandaş duruma müdahale ediyor. Ben en ağır cezayı almasını istiyorum" diyerek adalet istedi.

KORUMA ALTINA ALINDILAR

Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, şiddete uğrayan kadın ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı.

İbrahim Zarap Samsun kadına şiddet çocuğunun yanında dövdü kadını öldüresiye dövdü samsun kadına şiddet