İbrahim Zarap: Öldürmek Niyetinde Değildim, Hayatta Olmasından Belli Zaten

TAKİP ET

Samsun'da eski eşini öldüresiye döven İbrahim Zarap, ilk kez hakim karşısına çıktı.

3 yıl önce boşandığı Emriye Meteoğlu'nu 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde döven İbrahim Zarap, hakim karşısına çıktı. 18 yıl hapis istemiyle yargılanan Zarap, "Çok pişmanım keşke olmasaydı. Affınıza sığınıyorum. Özür diliyorum beni affetsin. Bu olay bilinç kaybımla oldu, öldürmek niyetinde değildim. Hayatta olmasından belli zaten. Öldürmek isteyen olaya devam ederdi" diyerek kendini savundu.

'Kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'mala zarar verme' suçlarından yargılanan Zarap, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, Emriye Metoğlu'nun yanı sıra kardeşi Rümeysa, annesi Dursune, ve babası İsmail Metoğlu ile avukatları İslam Gezer de salonda hazır bulundu. Duruşmada Metoğlu'na destek için Türkiye'de birçok ilden avukatın yanı sıra kadın platform temsilcileri de hazır bulundu.

Videoyu İzleyemedim, Çok Pişmanım

Bayıltana kadar dövdüğü eski eşinden özür dileyerek ceza indirimi almaya çalışan Zarap, "Telefonu elime aldığımda ekranı kırılmıştı, ben de sinirlendim yere attım. Çok pişmanım keşke olmasaydı. Ben sineye çektim ama o benim hakkımda televizyonlarda yalan konuştu. Olay yerine geldiğimde 'sana çocuğu göstermeyeceğim' dedi, tehdit edince bilincimi kaybettim. Bilinçsizce oldu, olayın başını ve sonunu hatırlıyorum sadece. Bilinç kaybıyla yaptım, özür diliyorum beni affetsin. Olay öfke patlamasıyla oldu, çok pişmanım. Videoyu izleyemedim, çocuğumun önünde olduğu için çok pişmanım keşke olmasaydı. O gün saat 17.00-18.00 gibi içmeye başladım. Çocuk annemdeydi" şeklinde ifade verdi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle devam etti.

ibrahim zarap samsun emriye meteoğlu video öldürmek isteseydim mahkeme ifade savunma