İç Moğolistan'da Esrarengiz Olay: Yüzlerce Koyun Daire Çizmeye Başladı

TAKİP ET

İç Moğolistan'da yüzlerce koyun 12 gün önce daire çizmeye başladı. Esrarengiz olay dünya basınının gündeminde. Yüzlerce koyun 12 gündür durmaksızın daire çiziyor.

Yerel kaynakların aktardığına göre Çin işgali altındaki İç Moğolistan'da bir çiftlikte koyunlar 12 gün önce esrarengiz şekilde daire çizmeye başladı.

Çin devlet medyasının haberlerine göre tamamen sağlıklı oldukları öne sürülen koyunlar esrarengiz şekilde mükemmele yakın bir daire çiziyor. 

Sürünün sahibi olan Miao adlı kadın, önce birkaç koyunun daire çizmeye başladığını ancak bir süre sonra 13 numaralı ağıldaki koyunların tamamının daire çizen koyunlara katıldıklarını söyledi.

4 Kasım'dan bu yana durmadan dönen koyunların Listerosis adı verilen bir bakteri nedeniyle "döngü hastalığına" yakalanmış olabileceği değerlendiriliyor. Fakat bu hastalık koyun ya da keçiler arasında yayılırsa, genellikle semptomların görülmeye başlanmasından 24 ila 48 saat sonra ölüm gerçekleşiyor. 12 gündür dönen koyunların durumu ise bakterinin yol açtığı hastalığın alışıldık sonuçlarından farklı.

iç moğolistan esrarengiz olay yüzlerce koyun daire çizmeye başladı