İçinde 5 Subayın Bulunduğu Bir Çetenin SİHA'lara Ait Bilgileri Yabancılara Pazarladığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda örgütlenen bir çetenin SİHA ve İHA'lara ait bilgileri pazarladığı öğrenildi.

İçinde 5 denizci subay ve 6 sivil personelin bulunduğu 11 kişilik bir çetenin SİHA ve İHA'lara ait verileri yabancılara pazarladığı ortaya çıktı.

Abdullah Sarica'nın haberine göre olaya ilişkin hazırlanan iddianamede Savunma Sanayii Başkanlığında eski Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin'in Başkanlığın ürettiği projelere ilişkin verileri firma yöneticilerine aktardığı belirtildi.

3 denizci albay ve 2 denizci yüzbaşının yanı sıra SSB Proje Müdürü Yusuf Hakan Sarica ve 2 TUSAŞ çalışanının içinde bulunduğu çetenin ASELSAN ve TUSAŞ'ın yanı sıra kuvvet komutanlıklarının da aralarında bulunduğu birçok stratejik kurumun ürettiği projelere ilişkin veleri sattığı kaydedildi.

Hazırlanan iddianamede çetenin SİHA ve İHA'lar haricinde helikopter, gemi ve birçok silah sistemi projelerine ait bilgileri firmalara sattığı ve şüpheliler hakkında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasının talep edildiği bildirildi.

İçinde 5 Subayın Bulunduğu Bir Casus Çetesinin SİHA'lara Ait Bilgileri Yabancılara Pazarladığı Ortaya Çıktı