İçişleri Bakanı Soylu: Metina Bölgesine Üs Kuracağız

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Irak'taki Metina bölgesine üs kurulacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerine FETÖ operasyonları hakkında bir sunum yaptı.

Önceki operasyonların İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ankesör telefon bağlantılarını inceleme sonucunda yapıldığını hatırlatatan Soylu, "Son dönemlerde ortaya çıkartılan yeni kripto FETÖ'cülere yönelik operasyonlar, ankesörlü telefon konuşmalarına ilişkin taramayı tüm Türkiye'ye yaymaktan kaynaklanıyor" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ankesör konuşmalarını incelemiştik. Artık tüm illeri bu kapsama aldık. Türkiye genelindeki tüm ankesörlü konuşmalar taranmaya başladı. Son dönemde artan operasyonlar da ve gözaltılar da bu yeni çalışmadan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'ta bulunan Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'de gerçekleştirilen askeri operasyonlara da değinen Soylu, Metina bölgesinde askeri üs kurulacağını ifade etti. Soylu, operasyonlar sürecek mesajı verirken "Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız. Bu bölge Kandil’e geçiş hattı, bu hattı kontrol altında tutacağız" şeklinde konuştu.

metina kuzey ırak askeri üs kurulacak kuracağız içişleri bakanı süleyman soylu açıklama fetö tsk ankesörlü telefon incelem akp mkyk sunum operasyonlar sürecek