'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bölücülük Yapıyor'

TAKİP ET

İbrahim Kahveci, Soylu'nun skandal açıklamasını "bölücülük" olarak niteledi.

Trabzon'da gerçekleştirilen AKP mitinginde sahneye gelen bir çocuk AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uzattığı mikrofona "Bay Kemal hain" diye bağırmıştı. 

Çocuk Kılıçdaroğlu'na 'Bay Kemal' Dediği Anda Erdoğan Mikrofonu Uzatmış


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise olaya ilişkin bir paylaşım yapmış ve "Bir çocuk ağlar, Cumhurbaşkanı merak eder. Çocuk, derdini anlatır ve ardından Cumhurbaşkanımızın elinden mikrofonu kapmak ister. Herkes çocuğun atikliğine tebessüm ederken lider, çocuğu kırmaz... Çocuk, Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşlarına 'hain' demiş. 'Çocuktan al haberi'" ifadelerini kullanmıştı. Halk TV'de canlı yayımlanan Neden Sonuç programında konuşan İbrahim Kahveci, "Eren Bülbül'ün kimi söylüyor? Muhalefeti... Ülkeyi kabak gibi ikiye bölmenin, bölücülük yapmanın ta kendisidir. Muhalefeti Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşları olarak söylüyor. Yahu bugüne kadar PKK'nın direkt saldırdığı tek lider Kılıçdaroğlu'ydu Artvin'de. Kardeşim siyasi mücadele yapabilirsiniz de Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşları diye muhalefeti suçlarsanız ülkeyi bölüyorsunuz" diye konuştu.

Süleyman Soylu'nun çocuğun mikrofonu kapmak istediğine ilişkin aleni yalan söylediğini belirten Mehmet Tezkan ise "Yarın bir gün bir olay olsa bu İçişleri Bakanı'nın dediğine inanır mısınız?" dedi.

halk tv içişleri bakanı süleyman soylu ibrahim kahveci hain kemal kılıçdaroğlu 10 yaşındaki çocuk recep tayyip erdoğan