İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Salgında Ülke Olarak Ekonomide Hiçbir Sıkıntı Yaşamadık

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden hakkındaki iddialar ve güncel gelişmelere ilişkin konuştu.

TRT Haber'e konuk olan İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Çin Virüsü Salgını

Vaka sayılarını 63 bin seviyelerinden 11 bin seviyelerine düşürdük. Bu süreci yönetebiliyoruz.

Salgın sürecinde ülke olarak ekonomide hiçbir sıkıntı yaşamadık.

Gençler, toplu taşımaya binmeyin.

Özellikle büyükşehir belediyeleriyle anaşamıyoruz, iş birliği yapamıyoruz.

İşte Kudüs için dışarı çıkanlara bir şey desen orada da farklı bir şeyle karşılaşacaksın. İnsanların da biraz içindekileri boşaltması lazım.

FETÖ İtirafı

23 bin amirimiz vardı, FETÖ'den dolayı kaça düştü biliyor musunuz? 7 bin...

O yüzden bir sürü bekçi alıyoruz, polis alıyoruz. Bu biraz da usta-çırak ilişkisi gerektiriyor. Kim öğretecek bu çocuklara bu işi?

1800 mülkî idare amirinin 600'ü FETÖ suçundan ihraç edildi.

Bekçi Güzellemesi

Bekçilik sistemi Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Türkiye'ye emanet ettiği ve Türkiye'nin asayişinin başarıyla yönetilmesini sağlayan bir sistemdir. Bekçiler sayesinde hırsızlık azaldı. Birileri korkuyor, bunun ideolojik tarafını atlamayın.

Yarın öbür gün "15 Temmuz'daki gibi darbeyi 21'de değil de gece 3'te yaparsak 35 bin bekçiyi ne yapacağız" diyorlar.

Soruyorlar, "Süleyman Bey neden bekçi yok?" Şimdi 725 bekçi daha gelecek. Vatandaş memnun bundan, biz memnuniyet anketleri de yaptırıyoruz.

Vesayet 

102 yıl önce emperyalistler hangi saldırıları uyguluyorsa bugün de aynı stratejiyi devam ettiriyor. 100 yıldır bu devam ediyor. Ama bunun bir noktası daha var. Türkiye'yi yönettirmemek ve Türkiye'yi vesayet sistemi üzerinden idare etmek. Buna kayıt dışı siyaset diyoruz.

İki adım bu saldırıları tarumar etti. Birincisi 15 Temmuz, ikincisi Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi. Bu saldırıların sebebi, 1960'ta kurulan düzenin, Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından tasfiyesidir.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mıza "anti-semitist" diyenler, 15 Temmuz'un faillerini tutuyorlar. Ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri. Amerikan Büyükelçisi'ne randevu vermiyorum. Bu ülkeye saygı duymaya başladıklarında veririm, çok net.

Rand Corporation, Jandarma’nın İçişleri Bakanlığına bağlanmasından rahatsız oldu. Jandarmasız darbe hayatta yapılamaz.

Asimetrik Hamleler

Akşener'in dediği yakışır mı ya? Çocukları katleden, masum insanları ortadan kaldıran, dinimizi tasallut eden... Sayın Cumhurbaşkanı'mız ne yapmış? Yüz binlerce insanı getirdik... Gitsin İdlib'e, tabii biraz yürek ister.

Ne gördünüz de Tayyip Erdoğan'la Netanyahu'yu aynı kareye koyuyorsunuz ya. Tabii siparişle geliyor bunlar. Niye CHP'nin oyunu sormuyorsunuz? CHP'liler, Kılıçdaroğlu, hadi sorun oyunuzu. Yüzde 20,5 ile 21... 19,5'u da gördü. Telaş ediyorlar, asimetrik hamleleri biz yaptık.

5 Yıl Önce de Siz Vardınız

Bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz? Türkiye'de her gün bir patlama vardı.

"Kılıçdaroğlu Ay'da Yaşıyor"

Kılıçdaroğlu Ay'da yaşadığı için oyları yüzde 20'ye düşüyor. Bununla mücadele eden çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmem. Daha dün deniz aşırı operasyon yaptık. Gidin alın dedim. Cumhurbaşkanımıza arz ettik, gidin alın dedim. (Uyuşturucuya karşı mücadele hakkında)

Thodex'in sahibinin nerede olduğunu biliyoruz, alacağız inşallah. Başka bir ülkeye geçtiği konusunda herhangi bir bilgimiz yok. Arnavutluk'ta olduğunu düşünüyoruz.

Bataklık Operasyonu

Bataklık Operasyonu'nda iki baron yakalandı. Çetin Gören'in resmini koyun arkadaşlar. Yanındaki kim? Bataklık Operasyonu'nun içinde FETÖ var ve buna ulaştık. Biraz önce resmi çıkanlar da var.

Çetin Gören'in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık.

Yine Büyük Konuştu

Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bu koltukta bir saniye kalan namussuzdur.

Avcı

Kolombiya'da geçen yıl kokain yakalandı. Tweet atıyorlar, "Türkiye civarına gideceği tahmin ediliyordu" diye. Narkotik başkanı bana geldi. Dedim ki hemen irtibar kur. Sen FETÖ'cülerin ağzıyla hareket edersen böyle düşersin. Mümkünse Kolombiya'ya git dedim.

Kolombiya'ya gidemedi ama FETÖ'yle bağlantılı başka bir suç örgütü lideri için Arjantin'e gidildi. 15 günde paketlediler. Geçtiğimiz sene 25 Haziran'da Kolombiya, bizim narkotikle toplantı yaptık. Avcı gibi avımızın peşindeyiz.

"FETÖ'nün BAE'nin Kucağında"

Bunlar bize yazılı belge vermedi. Ama söylenen şu: Bu operasyonu gerçekleştiren Balkan Grubu. Kılıçdaroğlu 2020'lerde Balkanlar'da kimin olduğuna bakarsa... FETÖ'nün, BAE'nin kucağına oturanların sözcülüğüne CHP'yi soyundurmayın.

Panama'daki malın geleceği ilk yer İtalya. Konteyerda kalacak, üç gün kalacak. Tamam dedik operasyonu üstlendik. 13 ton kokain yakalandı Hamburg'da, 6 ton Belçika'da. Şimdi şöyle mi diyeceğiz: Şansölye Merkel bu uyuşturucunun sahibidir?

HDP'den seçilen bir milletvekili, bu operasyonda o da işin içerisinde. Türkiye uyuşturucuyla tarihin en büyük mücadelesini ortaya koymaktadır. Yakalananların hepsiyle ilgili davalar devam ediyor.

Türkiye ana muhalefet partisinin liderinin sistemine kadar oturmuş ve onu "speaker" hâline getirmiş bir operasyonla karşı karşıyayız.

"İçişlerinden Anlamazdım"

Kimin çocuklarına FETÖ mürebbiyesi tuttuğu, kimin Osman Kavala'nın işlerini takip ettiği... Devletimiz şöyle bir devlet: Unutmaz. Yarına bırakır ama yanına bırakmaz.

Az önce söyledim FETÖ mürebbiyelerini, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu. Devlet her şeyin kaydını tutuyor. Bu, devlet. Çünkü kendi güvenliğini sağlamakla mükellef.

BAE, 15 Temmuz'un Amerika'yla birlikte failidir, net.

Ben İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir şey biliyordum desem yanlış olur, bir tane güvenlik makalesi okumadım.

Gayrinizamî Harp 

Ankara'da otopark mafyasının öldürdüğü çocukları, insanları biliyorsunuz değil mi? 307 operasyon gerçekleştirdik, Ankara'da yerel 30, İstanbul'da 58 çete çökertildi. Yine bölgesel 14 çete çökertilmiş. Yine 15 Temmuz'dan bugüne 30 ulusal çete çökertildi.

1950-2000 kişiyi yalnızca bir yıl önce tutuklamışız. Nefes aldırmıyoruz, aldırmayız. Nefes alırlarsa... Şunu söyleyeyim. Türk töresinin lafıdır. Bize gök girer kızıl çıkar.

5 bin soru önergesi verildi, organize suçla ilgili soru önergeleri yalnızca 4 tane. Bir tehlikeyi daha söyleyeceğim. Türkiye'yi aynı zamanda bölgesel ve uluslararası bir mafya organizasyonu haline getirmeye çalışıyorlar.

Etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın en önemli mafyaları Türkiye'ye salındı. Gayrinizami harbin bir ayağı da mafyalar ve suç örgütleridir. Bütün Balkanların en büyük mafyasının Türkiye'de olduğunu söyledim. Allah'a şükür Antalya'da yakalandı.

SEDAT PEKER HAKKINDA

Yok kızıma şöyle yaptılar, böyle yaptılar. Türk polisi ne yapacağını iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz.

Burada uluslararası operasyon var, çok net bir şekilde ifade ettim az önce. Bu devlet, suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir, adalete teslim ederim. Bu bir operasyondur, operasyon devam ediyor.

Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Bunları silmek ve süpürmek de namusumuzdur. Bu ülkede mafyalara hayat hakkı tanımayız.

Bununla (Sedat Peker) ilgili dosyada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalıştıklarına dair videolar, görüntüler, tehditler var. Vekillerimiz geldi, baktık ve başlattık. İzmir'de de var, İstanbul'da da var. Operasyona döndüren benim bunları.

Ben uzun zamandır organize suç örgütü liderinin hedefindeyim. Benimle temas edebilmiş mi kimse? Ben herkesin hedefindeyim. Bana normal vatandaş ulaşır sokakta. Şehit ailelerinin her zaman emrindeyim. Biz onlara ölürüz. Çünkü temsil ettiğimiz devlet, millet.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızla bu konuyu konuşmadım. Sayın Cumhurbaşkanı'mızı bu konuyla meşgul etmekten hicap ederim. Bana "Bunları konuşmayın, ağzınıza almayın" diyorlar. Neden konuşmayayım?

Hadi Özışık Meselesi

DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptım. Medyayla birebir ilişki yürütüyor değildim. Ama Sayın Çiller döneminde İstanbul medyasıyla önemli bir iletişim yürütüyordum. Neticede birçok ahbabım oldu. Ama Hadi Bey'i fotoğrafçılığından tanırım.

Babamın İstanbul'da siyaseti vardı. Hürmet de ederdi ama babamın eteklerinin altına kimse saklanamaz. Kimse de adını ağzına alamaz. Hiç de kabul etmem. Gözlerim fal taşı gibi olur, çakmak çakmak olur. Kabul etmem.

Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi, ifade edilebilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse, ayda hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyorsa ondan sorsun. (Aracılık iddiasına ilişkin)

Nisan Ayındaki Değişim İddiasına İlişkin

1. ve 2. videoyu izledim. Hedef Türk Devleti. Namussuz, alçak. Azdan az, çoktan çok.

Süleyman Soylu TRT Haber Sedat Peker İçişleri Bakanı Mafya siyaset devlet Tayyip Erdoğan Hadi Özışık Süleyman Özışık