İçişleri Bakanı Yardımcısı, Tutuklanan Tütün Üreticileri İçin 'Elebaşları' Dedi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, izinsiz yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan tütün üreticileri için 'elebaşları' ifadesini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, izinsiz yürüyüş yapmaları gerekçeleriyle tutuklanan tütün üreticileri ile ilgili soruya, “Çok uzun mücadele ve müzakereler sonucu on iki saat sonra yol açılmış ve bu mağduriyetlere neden olan elebaşlarıyla ilgili adli süreç başlatılmış; 10 kişinin 4’ü Adıyaman Merkez’den, 6’sı Çelikhan’dan bundan dolayı tutuklanmıştır” şeklinde cevap verdi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Ersoy’a, “Tutuklananlardan bir tanesi Mustafa Sonkaya, MHP’li belediye meclis üyesidir. Kendi ekmeği için sahaya çıkmıştır” diyerek tepki gösterdi.

Tütün Adıyaman'ın Ortak Paydasıdır 

'Elebaşı' ifadesi sebebiyle Bakan Yardımcısı Ersoy'a tepki gösteren Tutdere, “Bakan Yardımcısının yaptığı açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Bakan Yardımcısı, Adıyaman’da onuru için, ekmeği için alanlara çıkan insanları elebaşı olarak değerlendirdi. Abdurrahman Özbayrak, 66 yaşında; kırk yıldır tütün üreticiliği yapıyor. Yurttaşlarımız tütüne duydukları hassasiyet nedeniyle meydanlara çıktılar. Tütün, Adıyaman’ın ortak paydasıdır. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Adıyaman’daki bütün insanlar tütün konusunda hassas ve duyarlıdır. Dolayısıyla tütün emekçilerini 'elebaşı' olarak nitelendirmenizi doğru kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

tütün adıyaman tutuklanan elebaşı içişleri bakan yardımcısı mehmet ersoy chp abdurrahman tutdere