İçişleri Bakanlığı Genelgesine "Süleyman" İltiması: Bakan Soylu'nun da Katıldığı Tarikatçı Cenazesinde Salgın Kuralları Yok Sayıldı

TAKİP ET

Tarikat lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesinde izdiham yaşandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı cenazede, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan salgın kurallarına "bakan" istisnası getirildi.

Vatandaşlar, salgına karşı alınan "sözde" önlemler sebebiyle aile bireylerinin dahi cenazelerine katılamazken Said Nursi’nin talebelerinden olan ve 86 yaşında Çin virüsü sebebiyle ölen tarikatçı Hüsnü Bayramoğlu’nun cenazesine, binlerce kişi katıldı. Cenaze, İstanbul’da bulunan Eyüp Sultan Camii’nden kaldırıldı.

Cenaze namazına binlerce tarikat mensubunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve kamuoyuda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bir konuşma yaptı. Çin virüsü salgınında vaka ve ölüm sayılarında önlenemez bir artışın yaşandığı bu günlerde Bayramoğlu’nun tabutu, birlerce kişinin omzunda cami avlusundan taşındı. İçişleri Bakanı Soylu da tabutu taşıyanlar arasındaydı.

Daha önce de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çeşitli cenaze törenlerine katılmış, ardından gelen eleştiriler üzerine özür dilemişti.

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Valisi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cübbeli Ahmet Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü tarikat tarikatçılar tarikatçı cenazesi Hüsnü Ba