İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'nun MOBESE Görüntülerini Kimin Sızdırdığıyla İlgili 'Bilgi, Belge Bulamamış'

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçi ile yemek yediği restorana giriş ve çıkışını gösteren MOBESE görüntüleri sızdırılmıştı.

Kolaj: Cumhuriyet 24 Ocak 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere Büyükelçisi ile bir balıkçıda yemek yemiş ve yoğun kar yağışı sırasında İmamoğlu'nun bir büyükelçiyle balıkçıda yemek yemesi sosyal medyada tepki çekmişti.

İmamoğlu'nun balıkçıya gidip gitmediği de tartışmalara neden olmuş ve İBB Başkanı'nın restorana girerken çekilmiş MOBESE görüntüleri iktidara yakın medya/sosyal medya unsurları tarafından servis edilmişti. Buna ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sunan İmamoğlu'nun avukatları, MOBESE görüntülerinin servis edilmesi hakkında soruşturma açılmasını istemişti.

İçişleri Bakanlığı'na Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yöneltilen, MOBESE görüntülerinin sızdırılıp sızdırılmadığına ilişkin soruya verilen cevapta "Yapılan incelemede şikayete konu görüntünün KGYS kamerasından alındığına ilişkinin şikayetçinin iddiası dışında bilgi, belge, bulgu veya beyan bulunmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

ekrem imamoğlu mobese görüntülerini kimin sızdırdığıyla ilgili içişleri bakanlığı bilgi belge bulgu beyann beyan bulunmadığı bulamamış