İçişleri Bakanlığı İstanbul'daki Kayıtsız Suriyelilere 24 Eylül'den Sonra Yaptırım Uygulayacak

TAKİP ET

İstanbul'da kayıtlı olmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere 24 Eylül Pazar gününden itibaren yaptırım uygulanacağı duyuruldu. 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden gelen Suriyelilere ise ikinci bir duyuruya kadar İstanbul'da kalışlarına izin verileceği belirtildi.

İstanbul'da kaydı bulunmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere 24 Eylül Pazar gününden itibaren yaptırım uygulanacağı duyuruldu. 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden gelen Suriyelilere ise ikinci bir duyuruya kadar İstanbul'da kalmaları için izin verileceği belirtildi.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasında, İstanbul Valiliği tarafından 28 Temmuz 2023’te yapılan duyuruda, il dışında kayıtlı olmalarına rağmen halihazırda İstanbul’da bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül 2023’e kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği belirtildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ise ikinci bir duyuruya kadar İstanbul’da kalışlarına izin verileceği duyuruldu. 

içişleri suriyeliler içişleri bakanlığı istanbul istanbul suriyeliler