İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Döneminde 'Vatandaşların Sabırla Tedbirlere Uyduğunu' Sanıyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama metninde, 'vatandaşların sabırla tam kapanma kısıtlamalarına uyduğu' ifade edildi.

Ramazan Bayramı için geçerli olacak denetimleri açıklayan İçişleri Bakanlığı, tam kapanma süresince yaşanan 'olumlu etkilere' ve vatandaşların 'sabrına' dikkat çekti.

29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'da sona erecek tam kapanma döneminde ilahi bir güç olmadan bu derece azalması imkansız olan vaka sayılarındaki enteresan düşüşe dikkat çekilen açıklamada ''16 Nisan 2021 günü 62.939’a kadar yükselen günlük vaka sayısı 10 Mayıs 2021 günü itibariyle 13.604’e kadar gerilemiştir'' ifadesi kullanıldı.

Kimsenin ciddiye almadığı tam kapanma döneminde yapılan eylemleri ve kutlamaları gözden kaçıran Bakanlık, ''Gerek kısmi kapanma gerekse tam kapanma döneminde alınan tedbirlerin ve aziz milletimizin bu tedbirlere uyma konusunda ortaya koydukları sabırlı ve fedakar tavrın etkisiyle'' ifadesiyle vatandaşların tam kapanma kısıtlamalarına uyduğunu iddia etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ''Tam kapanma dönemi içerisinde alınan diğer tedbirler gibi sokağa çıkma ile şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da, salgının seyrinde yaşanan azalma trendine çok ciddi katkı sağlamaktadır.

Salgının seyrinde yaşanan bu olumlu gidişatın sürdürülmesi açısından denetim faaliyetleri, tam kapanma döneminin kalan süresi içerisinde de tüm hızıyla sürdürülecektir'' ifadelerine yer verilirken, turizm sezonunun yaklaşmasıyla heyecanlanıp bir anda iyileşen hastaların tam kapanmaya katkı sağladığı düşünülüyor. 

79 Bin 186 Kişiye Adli ya da İdari İşlem Uygulandı

Vatandaşların 'sabrı' ve 'fedakar tavırlarına' dikkat çeken İçişleri Bakanlığı, daha önce 3 ile 10 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 79 bin 186 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığını açıklamıştı. 

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dükkanını açan vatandaşlara ceza yazan, ayakları tutmadığı için torunuyla beraber markete giden ve çöpten kağıt toplayanlara ceza yazan Bakanlığın, Adana Demirspor taraftarlarını ve İsrail'i protesto eden vatandaşların eylemlerini görmezden gelmesi de eleştirilere sebep olmuştu. 

 

 

 

içişleri bakanlığı tam kapanma vatandaş sabır vaka düşüşü